Υπεγράφη η κατασκευή ράμπας στο λιμάνι της Βασιλικής

Υπεγράφη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Υπογράφηκε η Σύμβαση για τον Προβλήτα στο Λιμάνι Βασιλικής προϋπολογισμού 460.000 ευρώ

 

Υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής του Έργου «Συντήρηση Λιμενικής Εγκατάστασης, Αποκατάστασης Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο Σκαφών στο Λιμένα Βασιλικής Λευκάδας» μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΤΕ».

 

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο για τη Βασιλική, αλλά και για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Η αναβάθμιση του προβλήτα θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο το λιμάνι της Βασιλικής και θα αποκαταστήσει, μετά από χρόνια, τη θαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Κεφαλονιά» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε στόχο μας και για αυτό άλλωστε το δημοπρατήσαμε άμεσα το Νοέμβριο του 2019. Η όποια μικρή καθυστέρηση υπήρξε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, δεν μας πτόησε, αφού συνέβη για να εξασφαλιστεί η νομιμότητα του έργου. Πλέον οδεύουμε στην υλοποίηση του έργου και φιλοδοξούμε ότι θα προλάβουμε το προσεχές καλοκαίρι.».

 

Το έργο «Συντήρηση Λιμενικής Εγκατάστασης, Αποκατάστασης Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο Σκαφών στο Λιμένα Βασιλικής Λευκάδας» έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 022).

 

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει επέκταση του υφιστάμενου μώλου με την κατασκευή νέου τμήματος 5 m (εργασίες θεμελίωσης, φυσικοί & τεχνητοί ογκόλιθοι, σκυροδετήσεις, κλπ.). Στο σύνολο του προβλήτα θα διαμορφωθεί κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) για τη διευκόλυνση της επιβίβασης και αποβίβασης των οχημάτων στα Ε/Γ-Ο/Γ σκάφη. Επίσης, θα τοποθετηθούν δέστρες για τη πρόσδεση των εξυπηρετούμενων σκαφών καθώς και ιστοί φωτισμού. Τέλος, για τη διευκόλυνση των ελιγμών κατάπλου και απόπλου των σκαφών, θα γίνει εκσκαφή πυθμένα για την εκβάθυνση του λιμένα.

Υπεγράφη η κατασκευή ράμπας στο λιμάνι της Βασιλικής
2021.01.16 @ Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκινά ο Προβλήτας Βασιλικής – Υπογράφηκε η Σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 460.000 ευρώ. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Λιμάνι #ΛιμενικέςΥποδομές #Προβλήτας #Ράμπα #Βασιλική #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *