Διοργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

Διοργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

Διοργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

 

Ο Δήμος Λευκάδας στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Recycling strategies for the Coastal sustainable waste management towards R&D Innovation» και ακρωνύμιο «RE.CO.RD» που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020», διοργανώνει περιβαλλοντική κατάρτιση.

Το έργο στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου που προκύπτει από τις οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την τουριστική χρήση των παράκτιων περιοχών και την παρουσία απορριμμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργή συμμετοχή του πληθυσμού.

Στόχος του έργου είναι επίσης η προώθηση ενός μοντέλου αειφόρου χρήσης των ακτών, μέσω κοινών στρατηγικών αειφόρου διαχείρισης απορριμμάτων με στόχευση τη μετατροπή των ακτών (λουομένων) ως περιοχών περιβαλλοντικής προστασίας ικανών να συνεισφέρουν στην προστασία και ενίσχυση των παράκτιων οικοσυστημάτων.

Στόχος των εκπαιδευτικών δράσεων είναι η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στους φορείς και τις επιχειρήσεις, για την εφαρμογή καινοτόμων και βιώσιμων μεθόδων διαχείρισης αποβλήτων στις παράκτιες περιοχές, ώστε όχι μόνο να βοηθηθούν στην μελλοντική εργασία τους, αλλά και να αποτελέσουν πρότυπα βιώσιμης διαχείρισης.

Στους καταρτιζόμενους θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης της εκπαιδευτικής δράσης, στην οποία θα εξειδικεύονται οι αριθμοί των ωρών και οι ενότητες εκπαίδευσης.

Διοργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

Διοργάνωση περιβαλλοντικής κατάρτισης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *