Επιδείνωση του καιρού-τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Επιδείνωση του καιρού τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Επιδείνωση του καιρού τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και θυελλώδεις ανέμους από σήμερα Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020 – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

 

Κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει το Ιόνιο από σήμερα Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) και το Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τα Ιόνια Νησιά από τις βραδινές ώρες σήμερα Σάββατο (26-12-2020) και θα διαρκέσουν και αύριο Κυριακή (27-12-2020).

 

Επίσης, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο αύριο Κυριακή (27-12-2020) μέχρι νωρίς το απόγευμα.

 

Τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα (28-12-2020) θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

 

Η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και πλημμυρών.

 

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από:

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hnms.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *