Τα χρόνια προβλήματα που ανακάλυψε ο κ. Γαλιατσάτος

Τα χρόνια προβλήματα που ανακάλυψε ο κ. Γαλιατσάτος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Χρόνια προβλήματα στο λιμάνι της Ζακύνθου

και του παραλιακού τόξου που μόλις ανακάλυψε ο κ. Θ. Γαλιατσάτος

 

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης

 

“Μόλις ανακάλυψε, ο κ. Θ. Γαλιατσάτος, τα χρόνια προβλήματα στο λιμάνι της Ζακύνθου και του παραλιακού τόξου” δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου απαντώντας στην Επερώτηση με θέμα “Προβληματική κατάσταση στο λιμάνι Ζακύνθου” που εισήγαγε η παράταξη της “ΑΝΑΣΑ” κατα την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Θ. Γαλιατσάτου δήλωσε πως “ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε κάποια παρέμβαση στο λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο, το οποίο είναι σήμερα αισθητικά ασχημο όπως λέει ο κ. Γαλιατσάτος αλλα και επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Παρά τις όποιες δυσκολίες λόγω διακοπών εργασιών που επέφερε ο κορωνοϊός στην υφισταμενη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα εργασιών αποκατάστασης τηρείται κανονικά, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου.

Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος ή είναι παραπληροφορημένος ή παραπληροφορεί τους πολίτες γιατι το πρόστιμο στο οποίο αναφέρεται δεν επεβλήθει στην ανάδοχο εταιρεία λόγω καθυστέρησης εργασιών αλλά έχει σχέση με την συμβατική υποχρέωση της για ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιων και κατασκευής κυβολίθων, πράγμα που δεν έγινε εξ αρχής”.

 

Αναφορικά με το έργο και τις παρεμβάσεις, από τις αρχές καλοκαιρού 2020 με χρόνο αποπεράτωσης 18 μήνες, ενημερώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έχει εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία η οποία δυνάμει σχετικής σύμβασης έχει αναλάβει το έργο “Οριστική επισκευή & αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 26ης Οκτωβρίου 2018 στο λιμένα Ζακύνθου”.

Ειδικότερα, με την εν λόγω σύμβαση προβλέπεται η αποκατάσταση:

  1. Του τραπεζοειδή προβλήτα Αγ. Διονυσίου,
    2. Του παραλιακού κρηπιδώματος μήκους 187 μέτρων, εκτεινόμενο από το ξενοδοχείο Strada Marina και προς νότο,
    3. Του εγκάρσιου προβλήτα Αγ. Νικολάου (καθαίρεση αψίδων) και
    4. Επεμβάσεις επί του μόλου Αγ. Νικολάου μήκους 177 μέτρων από την Πλατεία Αγ. Νικολάου έως και το ακρομόλιο.

Τα ανωτέρω περιγράφονται αναλυτικά στην από Νοέμβριο 2019 Τεχνική Περιγραφή Έργων προϋπολογισμού 2.900.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

 

Aστοχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο χαρακτήρισε την Επερώτηση της “ΑΝΑΣΑ” και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος τοποθετούμενος ανέφερε πως μάλλον οι Επερωτώντες δεν έχουν σχέση με την Ζάκυνθο. Η συγκεκριμένη κατάσταση του λιμανιού είναι χρόνια, επιδεινώθηκε με τους σεισμούς του 2018  και έρχεται  τώρα η συγκεκριμένη εργολαβία όπου παρακολουθείται από την εποπτεύουσα αρχή Δημοσίων έργων και Υποδομών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκεκριμένα να αποκαταστήσει όλες τις χρόνιες κακοτεχνίες.

Η Περιφερειακή Αρχή με την Περιφερειάρχη μας παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου, μας ενδιαφέρει επειδή είναι η βιτρίνα του νησιού μας  και είμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου όπου είναι και υπεύθυνος του έργου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.