Συζήτηση στο ΔΣ για τις Π.Ο.Α.Υ. ζητά ο Κ. Δρακονταειδής

Συζήτηση στο ΔΣ για τις Π.Ο.Α.Υ. ζητά ο Κ. Δρακονταειδής

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Στυλιανό Ρόκκο

κ. Πρόεδρε

Στη συνεδρίαση του της 23/11/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε, κατά πλειοψηφία, απόφαση, σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με Φορέα Διαχείρισης την  «Αναπτυξιακή Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας».

 

Με επιστολή μας την 1/12/2020, σας είχαμε ζητήσει το θέμα να επανεξετασθεί διότι:

α) η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στα νησιά του Δήμου μας Κάλαμο και Καστό και

β)  μετά τη δική μας απόφαση, στις 25/11/2020, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας αυτή της Αττικής, δια του συλλογικού της οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου, έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία (ένα μόνο κατά) μια πολύ σημαντική απόφαση, εξετάζοντας το αντίστοιχο θέμα των Π.Ο.Α.Υ., στην οποία ζητούσε από την κυβέρνηση την αναστολή κάθε διαδικασίας ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ..

Στη συνεδρίαση της 4/12/2020 θέσατε το θέμα σε ψηφοφορία, κατά την οποία οι παρατάξεις του Δημάρχου κ. Καλού και του κ. Σολδάτου απέρριψαν την επανεξέταση του θέματος.

Από τότε, προστέθηκαν και καινούργια στοιχεία που επιβάλλουν την συζήτηση του και τα οποία είναι:

1) Το από 10/12/2020 έγγραφο του αντιδημάρχου Καστού με το οποίο τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον της χωροθέτησης Π.Ο.Α.Υ.. Σημειώνουμε ότι ο αντιδήμαρχος απουσίαζε από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

2) Η συλλογή εκατοντάδων υπογραφών από τους κατοίκους του Καλάμου, με τις οποίες ζητούν το θέμα να τεθεί πάλι προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

3) Το από 17/12/2020 ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), το οποίο ανάμεσα στα άλλα, ζητά την άμεση αναστολή κάθε διαδικασίας θεσμοθέτησης Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.).

 

Για τους λόγους αυτούς

 

     ΖΗΤΑΜΕ να τεθεί ΑΜΕΣΣΑ προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ανωτέρω θέμα, ή δυνατόν ως μονοθεματικό με σκοπό:

     Να επανεξετασθεί και να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μια νέα ΣΑΦΗ και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του, στην κατεύθυνση της πρόσφατης αντίστοιχης του συμβουλίου της κοινότητας Καλάμου (6/1-11-2020) και της θέλησης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών Καλάμου και Καστού, όπως εκφράστηκαν μέσα από τις μαζικές υπογραφές που συνέλεξαν.

 

     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;

 

           Λευκάδα, 18 Δεκεμβρίου 2020             Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *