Δ.Τ. & Λίστα των μελετών του Λ.Τ. που χρηματοδοτούνται

Δ.Τ. & Λίστα των μελετών του Λ.Τ. που χρηματοδοτούνται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 16 Δεκεμβρίου 2020

 

Θανάσης Καββαδάς: «459.600 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για μελέτες έργων στα λιμάνια της Λευκάδας και του Μεγανησίου –

Συνάντηση με τον Υπουργό κ.Τάκη Θεοδωρικάκο»

 

Απόφαση έγκρισης 459.600 ευρώ  υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για μελέτες έργων του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας σε 10 λιμάνια, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο γραφείο του και έπειτα από επαφές και αλληλογραφία που είχαν για το θέμα το προηγούμενο διάστημα. Η χρηματοδότηση αφορά μελέτες  στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών της Λευκάδας και του Μεγανησίου και συγκεκριμένα στα λιμάνια:

 

ΛΙΜΑΝΙΠΟΣΟΕΙΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ97.800Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πυροπροστασία, τοποθέτηση προβλητών, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ κ.α.
ΝΥΔΡΙΟΥ66.000Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λειτουργικός σχεδιασμός, βελτίωση λιμενικών υποδομών, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ κ.α.
ΝΙΚΙΑΝΑΣ62.000Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έργα προστασίας και εκβάθυνσης λιμένα, βυθομετρική αποτύπωση, τοποθέτηση προβλήτας κ.α.
ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ18.000Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΛΥΓΙΑΣ28.000Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τοποθέτηση πλωτής προβλήτας
ΒΛΥΧΟΥ50.800Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τοποθέτηση πλωτών προβλητών, ανάπλαση λιμένα
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ38.600Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προστασία λιμένα
ΒΑΘΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ48.800Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τοποθέτηση πλωτής προβλήτας, πυροπροστασία κ.α.
ΣΠΗΛΙΑ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ24.800Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΑΘΕΡΙΝΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ24.800Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΣΥΝΟΛΟ459.600  

 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, έπειτα από συνάντηση και συνεργασία μου με τον Πρόεδρό του κ. Σπύρο Καρβούνη, μου γνωστοποίησε παλαιότερο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξη στην 7η πρόσκληση του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», μιας σειράς μελετών απαραίτητων για τη βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών της Λευκάδας και του Μεγανησίου, συνολικής αξίας 459.600 ευρώ. Τα ποσά είναι 361.200 ευρώ για τα λιμάνια της Λευκάδας και 98.400 για το Μεγανήσι.

Διαβίβασα άμεσα το αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και είχα μαζί του επανειλημμένες συναντήσεις για το θέμα, με αποτέλεσμα χθες να υπογράψει την απόφαση έγκρισης του συνόλου της χρηματοδότησης.

Με αυτές τις μελέτες, τα λιμάνια του νομού μας θα αναβαθμιστούν, θα βελτιωθεί η λειτουργικότητά τους και η αποτελεσματικότητά τους, και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω αυτών. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, διότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Λευκάδας. Σε όποιο αίτημα του έχω γνωστοποιήσει έχει ανταποκριθεί άμεσα και θετικά, και αυτό είναι δείγμα ότι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και η Κυβέρνηση συνολικά, αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και στηρίζουν με υποδομές την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και την ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *