Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην ΑΝΑΣΑ

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην ΑΝΑΣΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δελτίο Τύπου

 

Η ΑΝΑΣΑ και τα “δημιουργικά μαθηματικά”

που την άφησαν μετεξεταστέα!!!

 

H περιφερειακή παράταξη της ΑΝΑΣΑ ενεργεί ξανά με την ίδια προχειρότητα και ελαφρότητα που τη διέκρινε ως Περιφερειακή Αρχή και δικαίως την έφερε στην Αντιπολίτευση!

Για άλλη μία φορά, χάριν δημιουργίας εντυπώσεων υιοθετεί ανακριβή στοιχεία και φερόμενους ως πίνακες έργων, πιθανότατα από την ίδια αφερέγγυα πηγή που έχει βαλθεί να την εκθέτει διαρκώς, ποικιλοτρόπως και ανεπανόρθωτα!

 

Από την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ «κ. Κτενά, εμπρός να μάθετε την προπαίδεια», συνάγεται η απέλπιδα προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας «σαν σανίδα σωτηρίας», με απώτερο στόχο την υποβάθμιση της επιτυχίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και την απόκρυψη της ένδειας της ΑΝΑΣΑ επί 5 συναπτά έτη.

 

Προκειμένου να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα, προβαίνουν σε διπλοεγγραφές έργων, προσθέτουν έργα σεισμού στα έργα εκτός χρηματοδότησης του σεισμού, οικειοποιούνται παλαιότερες χρηματοδοτήσεις από το ΠΔΕ του 2014 (επί Σπύρου) και παρουσιάζουν τα έργα ΚΑΠ (από ιδίους πόρους) ως έργα ΠΔΕ.

Σημειωτέον, στα πλαίσια της διαστρέβλωσης που επιχειρείται, προεξοφλούν ότι αυτή είναι η μοναδική χρηματοδότηση που θα λάβει η Π.Ε. Λευκάδας κατά την διάρκεια της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής και συγχρόνως αποσιωπούν την υφιστάμενη δυνατότητα νέων χρηματοδοτήσεων!!!

 

Ας μην βιάζονται γιατί έχουν δρομολογηθεί και έπονται κι άλλες!!!

Αμίμητη βεβαίως η μεθόδευση, για να τους βγουν τα νούμερα!!! 

 

Η ΑΝΑΣΑ, είτε αδυνατεί ν’ αντιληφθεί το κυρίως θέμα του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας που είναι οι «συντηρήσεις του οδικού δικτύου – αποκατάσταση της βατότητας των οδοστρωμάτων» ΣΑΕΠ 522 και η σωρευμένη χρηματοδότηση των 4.100.000 ευρώ, είτε την παρασέρνει η διάχυτη αγωνία της να θολώσει την κοινώς διαπιστωμένη συνέπεια που επιδεικνύει η νέα Περιφερειακή Αρχή!

Εξάλλου, μιλούν τα πεπραγμένα της ΑΝΑΣΑ με τις χαμηλότατες απορροφήσεις, τόσο από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020, όσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως και με τα έργα σεισμού του 2015 που παρέμεναν σε αδράνεια 5 έτη.

 

Κύριοι της ΑΝΑΣΑ, οι Λευκαδίτισσες και οι Λευκαδίτες, έπειτα από τη δική σας θητεία της απραγίας και αδράνειας, που δεν γνώριζαν την ύπαρξη ή μη της Περιφέρειας στην Λευκάδα, πλέον αισθάνονται ότι μπορούν να υπολογίζουν σε μια διαφορετική Περιφερειακή Αρχή, που στέκεται δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του, που πασχίζει καθημερινά με την πολυεπίπεδη τεχνοκρατική της εργασία, που δρομολογεί σημαντικές υποδομές για το τόπο, που έχει όραμα και μέλλον!

 

Ακριβώς αυτή η κοινή αποδοχή, φοβίζει, πανικοβάλει και είναι δυσβάσταχτη για την ΑΝΑΣΑ!

Τέλος, εάν η ΑΝΑΣΑ το κόπο που καταβάλει για δημιουργικά μαθηματικά και παραποίηση της αλήθειας, τον κατέβαλε για την εκτέλεση έργων όσο ήταν Περιφερειακή Αρχή, ίσως να μην έμενε μετεξεταστέα!!!

 

Ανδρέας Κτενάς

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *