Ραπτόπουλο Αγράφων: 2η μέρα καραντίνας

Ραπτόπουλο Αγράφων: 2η μέρα καραντίνας

Δεν έγινε γλέντι, λέει ο Αντιδήμαρχος Αγράφων

Δεύτερη ημέρα του αποκλεισμού στο Ραπτόπουλο της Ευρυτανίας, που παραμένει σε αυστηρή καραντίνα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

«Η συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής είναι απόλυτη. Όλοι τους αντιμετωπίζουν τον αυστηρό αποκλεισμό του χωριού με ιδιαίτερη ψυχραιμία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Ευρυτανίας, Αρης Τάσιος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί, αλλά και να βγει έξω από τη συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού έφτασαν σε αριθμούς-ρεκόρ, με συνέπεια να αναγκαστούν οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να επιβάλουν ιδιαίτερα σκληρό lockdown μόνο στη συγκεκριμένη κοινότητα.

«Εχουμε συστήσει ειδικές ομάδες, έτσι ώστε να μη λείψει τίποτα από τους κατοίκους. Είμαστε πλάι τους, και η περιφέρεια Στερεάς, αλλά και ο Δήμος Αγράφων, για να ικανοποιήσουμε όποια ανάγκη υπάρχει σε είδη διατροφής, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο» υπογραμμίζει ο κ. Τάσιος, δηλώνοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ήδη οι αστυνομικοί ελέγχουν τις εισόδους στο χωριό και δεν αφήνουν την οποιαδήποτε κίνηση. Οι μοναδικοί που επισκέπτονται το χωριό με ιδιαίτερες προφυλάξεις είναι τα αυτοκίνητα του δήμου και της Περιφέρειας, τα οποία κουβαλούν και μοιράζουν τις αναγκαίες προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα.

Μέσα στο χωριό συνεχίζει να λειτουργεί ο φούρνος και παράγεται ψωμί για τις ανάγκες των κατοίκων, όπως επίσης λειτουργούν και τα σούπερ μάρκετ.

Η κυκλοφορία των κατοίκων απαγορεύεται και ειδικές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί μεταξύ Δήμου Αγράφων και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι εκείνες οι οποίες αναλαμβάνουν τη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

«Υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τους κατοίκους και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος της περιοχής, κ. Καρδαμπίκης, σημειώνοντας συγχρόνως ότι «πρόκειται για ένα σκληρό πλην όμως αναγκαίο μέτρο και οφείλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων, «είναι παρήγορο σημείο το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα στα υπόλοιπα χωριά του δήμου».

Αντιδήμαρχος Αγράφων: Δεν έγινε γλέντι

Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος Αγράφων Παναγιώτης Ζαχαράκης διέψευσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες στο χωριό έγινε η διασπορά έπειτα από ένα γλέντι που οργανώθηκε στην περιοχή, τονίζοντας πως «δεν έχει γίνει κανένα γλέντι».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως πριν από δύο εβδομάδες περίπου είχαν επιβεβαιωθεί 3-4 κρούσματα, από τα οποία τα δύο ήταν ιδιαίτερα βαριά. Μάλιστα, ένας 59χρονος έχασε τη μάχη στη ΜΕΘ της Λαμίας, όπου είχε μεταφερθεί. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν άλλα 16 κρούσματα μέσα στο χωριό. Παράλληλα, χθες, που συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και στα άλλα χωριά, εντοπίστηκαν τέσσερα ακόμα κρούσματα στο χωριό Ιτέα και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση.

«Όλοι μας ψάχνουμε το ”κρούσμα μηδέν”, χωρίς μέχρι τώρα να μπορούμε να το εντοπίσουμε», υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσιος, θεωρώντας πως η μεταφορά του κορωνοϊού στην περιοχή έχει γίνει από κάποιον επισκέπτη, ενώ το ίδιο σενάριο ασπάζονται και οι περισσότεροι από τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να μείνουν μέσα στα σπίτια τους για επτά μέρες.

«Για να ανοίξει η περιοχή από την ερχόμενη Τρίτη και μετά θα γίνουν πάλι τεστ στους κατοίκους στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, αλλά και στα γύρω χωριά, και από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσιος.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/raptopoylo-agrafon-deyteri-imera-karantinas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *