Ανακοίνωση της Επιτροπής πρωτοβουλίας αγροτών ΤΑΟΛ

Ανακοίνωση της Επιτροπής πρωτοβουλίας αγροτών ΤΑΟΛ

Η επιτροπή πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδας χαιρετίζει την πρωτοφανή αγωνιστική συσπείρωση που εκφράστηκε με την μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΤΑΟΛ τόσο στην Γ.Σ. της 29/11/2020, όσο και στις ψηφοφορίες για την εκλογή προεδρείου σ αυτή τη συνέλευση.

Η μεγάλη συμμετοχή (πολύ μεγαλύτερη από ότι δείχνουν τα τελικά στοιχεία, αφού πολλοί δεν μπόρεσαν να συνδεθούν) και η αγωνιστική διάθεση που κυριάρχησε είναι η καλύτερη εγγύηση πως τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την θέληση των αγροτών και πολύ περισσότερο εναντία στα συμφέροντα τους.

Η αναγκαστική  αναδίπλωση της διοίκησης του ΤΑΟΛ έγινε κάτω απ την μεγάλη κατακραυγή των αγροτών και της κοινωνίας της Λευκάδας οι οποίοι αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία να γίνει ανοιχτή  «δια ζώσης» συνέλευση όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας, θεωρεί σοβαρή επιτυχία το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν σ΄ όλους οι ανακρίβειες:

  1. όσα υποστήριξαν σε συνεντεύξεις τους (4/11/2020 και 12/11/2020, δηλαδή πριν τη συνέλευση και πριν σχηματοποιηθούν οι αντιδράσεις) πως αν δεν ψηφιστεί τώρα η πρόταση του FUND θα μπει λουκέτο μέχρι τις 06/12.
  2. ότι είχαν δικαίωμα να κάνουν τη Γ.Σ. με τηλεδιάσκεψη χωρίς να  έχει διασφαλιστεί η ουσιαστική δυνατότητα συμμετοχής όλων των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών (και σε κάθε περίπτωση, όσων το επιθυμούν) στην Γενική Συνέλευση παρόλο που είχαν έγκαιρα κατατεθεί σχετικές αιτήσεις από επιθυμούντα μέλη.

Επίσης αρνήθηκαν να πρωτοκολλήσουν αίτηση 42 μελών του ΤΑΟΛ, θεωρώντας τον συνεταιρισμό τσιφλίκι τους.

Η επιτροπή  πιστεύει όμως, ότι δεν τέλειωσε τίποτε.  Η εκποίηση του κάστρου θα επανέλθει επειδή το κτίριο του οινοποιείου και το οικόπεδό του,   αποτελεί μέρος γενικότερου σχεδιασμού σ΄ αυτήν τη περιοχή. Γι αυτό και θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς του νησιού.

Οι αγρότες και τα μελή του ΤΑΟΛ  είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση δραστηριοποιώντας με κάθε τρόπο τους πυρήνες αντίστασης που διαμορφώθηκαν σε κάθε χωριό καθώς και την συνέχιση της συζήτησης για το ρόλο του συνεταιρισμού στις σημερινές συνθήκες σε ανοιχτές συνελεύσεις των κατοίκων.

Καμιά πώληση ακίνητου δεν μπορεί να γίνει την τρέχουσα χρονική περίοδο που οι τιμές των ακινήτων έχουν κατρακυλήσει και μάλιστα να πουληθούν τα “φιλέτα” του ΤΑΟΛ  χωρίς καν να το ξεχρεώνουν.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ !!!

 

Λευκάδα 8-12-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *