ΠΕ Λευκάδας: Μην αμελείτε εμβόλια παιδιών & ενηλίκων

ΠΕ Λευκάδας: Μην αμελείτε εμβόλια παιδιών & ενηλίκων
2020.12.03 @ Π.Ε. Λευκάδας: «Μην αμελείτε τους εμβολιασμούς παιδιών και ενηλίκων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: «Μην αμελείτε τους εμβολιασμούς παιδιών και ενηλίκων» – Επικαιροποίηση των συστάσεων εμβολιασμού κατά το 2ο κύμα COVID-19

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας ενημερώνει ότι, το Υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι, η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια, μετά από γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποίησε τις προηγούμενες οδηγίες εμβολισμού.

 

Με τη νέα Εγκύκλιο «Επικαιροποίηση συστάσεων εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2» του Υπουργείου Υγείας συστήνονται τα εξής:

  • Έγκαιρος και πλήρης εμβολιασμός όλων των ηλικιακών ομάδων με τα προτεινόμενα από τα Εθνικά Προγράμματα εμβολιασμών.
  • Άμεση συμπλήρωση των εμβολίων που καθυστέρησαν να χορηγηθούν.
  • Εκτός των παιδιών και των εφήβων, απαραίτητος είναι και ο εμβολιασμός των ενηλίκων και των εγκύων, καθώς και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Επισημαίνεται ότι:

  • Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής κατά την περίοδο της πανδημίας εφόσον τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες προστασίας .
  • Ο εμβολιασμός ρουτίνας δεν αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης COVID-19.
  • Ο τυχαίος εμβολιασμός κατά την περίοδο επώασης του κοροναϊού δεν αυξάνει την πιθανότητα για εκδήλωση σοβαρότερης λοίμωξης, ούτε μειώνει την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια του χορηγηθέντος εμβολίου.

 

«Ο εμβολιασμός είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόληψη. Όταν εμβολιαζόμαστε όλοι, δημιουργούμε μια ασπίδα προστασίας και προστατεύουμε τον εαυτό τους αλλά και τους πιο αδύναμους» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Δείτε την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας στο σύνδεσμο: https://diavgeia.gov.gr/doc/64%CE%96%CE%A5465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-7%CE%A12?inline=true

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *