Πρόταση της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

                   Πρόταση της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Στυλιανό Ρόκκο

 

κ. Πρόεδρε

Στην τελευταία συνεδρίαση του της 23/11/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε, κατά πλειοψηφία, απόφαση, σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με Φορέα Διαχείρισης την  «Αναπτυξιακή Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας».

 

     Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στα νησιά του Δήμου μας Κάλαμο και Καστό που εμείς, ως παράταξη, τις εισπράττουμε καθημερινά.

 

Ανεξαρτήτως αυτού, λίγες ημέρες μετά τη δική μας απόφαση στις 25/11/2020, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας αυτή της Αττικής, δια του συλλογικού της οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου, έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία (ένα μόνο κατά) μια πολύ σημαντική απόφαση, εξετάζοντας το αντίστοιχο θέμα των Π.Ο.Α.Υ. :

 

Ειδικότερα, εκτός από το ρητό ΟΧΙ στην Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου (λόγω αρμοδιότητάς της Περιφέρειας), ζητάει από την κυβέρνηση τα εξής:

 

  1. Την αναστολή κάθε διαδικασίας ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ..

 

  1. Την προηγούμενη θεσμοθέτηση Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Θαλάσσιο και Παράκτιο χώρο όπως υποχρεούται η χώρα μας.

 

  1. την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαβούλευση για την επικείμενη (το 2021) αναθεώρηση του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών.

 

  1. Για την αδειοδότηση ιχθυοτροφείων, την ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. και τον χωροταξικό σχεδιασμό για τις Υδατοκαλλιέργειες, να είναι αναγκαία προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Δήμων και Περιφερειών.

 

Για τους λόγους αυτούς

 

ΖΗΤΑΜΕ να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/12/2020 το ανωτέρω θέμα, ως Έκτακτο προ Ημερήσιας Διάταξης, με σκοπό:

α) Την έγκριση αντίστοιχου ψηφίσματος, μ’ αυτού της Περιφέρειας Αττικής και

β) Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, να επανεξετασθεί η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο μια νέα σαφή και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, στην κατεύθυνση της πρόσφατης αντίστοιχης του συμβουλίου της κοινότητας Καλάμου.

 

 

Λευκάδα, 1 Δεκεμβρίου 2020           Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.