Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΊΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον αγώνα για την αξιοπρέπεια των γυναικών

 

Η ετήσια αυτή ημερομηνία μας θυμίζει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την δημοκρατία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εφαρμογή της νομοθεσίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό επίπεδο (Διεθνείς Οργανισμοί) για την προστασία των γυναικών από την παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.

 

Τα δεδομένα παραμένουν σοκαριστικά σύμφωνα με στοιχεία αρμοδίων φορέων:

 

  • Πενήντα γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δολοφονούνται κάθε εβδομάδα
  • Στην Ελλάδα, το 2020, οκτώ γυναίκες (τρεις κατά την διάρκεια της καραντίνας), έχασαν την ζωή τους ως συνέπεια κακοποίησης.

 

Η βια κατά των γυναικών είναι η πλέον διαδεδομένη και καταστροφική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στον αγώνα για ενημέρωση, ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και στήριξης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφή βίας.

 

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με ενεργό δράση σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση της νομοθεσίας και των στρατηγικών καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, ενέκρινε την παράταση της χρηματοδότησης με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (2014-2020) λειτουργίας έως το τέλος του 2023 του Κέντρου Συμβουλευτικής και Στήριξης Γυναικών στην Κέρκυρα, την λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στην Ζάκυνθο και αναμένει την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την χρηματοδότηση επαναλειτουργίας του Ξενώνα στην Κέρκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *