Συναντήσεις του βουλευτή με Δ. Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ

Συναντήσεις του βουλευτή με Δ. Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 23 Νοεμβρίου 2020

 

Ολοκληρώνεται η σύνδεση των παροχών και χρηματοδοτείται με 55.000 ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ η επέκταση της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ στο Νυδρί – Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ

 

Μετά τις συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) κ. Αναστάσιο Μάνο, η δέσμευσή του ότι μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει η ολοκλήρωση της υπογειοποίησης που απομένει στο Νυδρί για να συνδεθούν τα 70 καταστήματα και κατοικίες (το 20% δηλαδή των παροχών) από το εναέριο δίκτυο στο υπόγειο καλώδιο του Νυδριού γίνεται πράξη.

Ο εργολάβος έχει τροφοδοτηθεί με καλώδια παροχών επαρκή για την ολοκλήρωση του έργου, και σύντομα, ενδεχομένως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Μόλις οι 70 εναπομείνασες παροχές συνδεθούν, οι στύλοι της ΔΕΗ που δίνουν εναέριο ρεύμα θα μπορεί πλέον να αποξηλωθούν, αμέσως μόλις ο Δήμος τακτοποιήσει το δημοτικό φωτισμό, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αναρτημένος στους στύλους της ΔΕΗ. Το έργο της σύνδεσης των παροχών εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει μέχρι τις γιορτές.

Επιπλέον, σε συναντήσεις του Βουλευτή με τον κ. Μάνο, στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά και επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Άρτας, κ. Φώτιο Χαραλάμπη, αναφέρθηκε σε  δύο επιπλέον υπογειοποιήσεις, μία επέκταση στο Νυδρί στο πλαίσιο της ανάπλασης, έργο αξίας 113.847 ευρώ και μία στην οδό Γολέμη στην πόλη της Λευκάδας, έργο ύψους 168.592,33 ευρώ, ζητώντας ο ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει το 50% του κόστους των έργων, προκειμένου να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα και ο οικιστικός ιστός να ανταποκρίνεται στην ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Η συγχρηματοδότηση της επέκτασης της υπογειοποίησης στο Νυδρί έχει ήδη εγκριθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου που έγινε μετά από τη συνάντηση που είχε για το θέμα ο Βουλευτής με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό, ενώ σε ό,τι αφορά την υπογειοποίηση επί της οδού Γολέμη αναμένεται νέο αίτημα του Δήμου προς το ΔΕΔΔΗΕ για να δρομολογηθεί το έργο.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση του τουριστικού αγκυροβολίου της Βασιλικής, θέμα το οποίο ο κ. Καββαδάς πρόσφατα έφερε και στη Βουλή με ερώτησή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς έχει καθυστερήσει αρκετό καιρό, σε εκκρεμότητα είναι η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, το οποίο ενώ αρχικά επρόκειτο να γίνει εναέριο με κόστος 76.884 ευρώ (ποσό που έχει πληρωθεί από το Δήμο), ωστόσο έπειτα από απαίτηση των κατοίκων, ζητήθηκε υπογειοποίηση όλου του καλωδίου, με αποτέλεσμα να έχει γίνει νέα μελέτη, από την οποία προκύπτει μία διαφορά 14.899 ευρώ η οποία έπρεπε να είχε πληρωθεί από το Δήμο ώστε να προχωρήσει η ηλεκτροδότηση της εγκατάστασης και των κτιρίων του αγκυροβολίου.

Τέλος, ένα άλλο θέμα που δρομολογείται η λύση του είναι η απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ που εμποδίζουν τη διάνοιξη του διπλού άξονα Βόνιτσας – Λευκάδας και συγκεκριμένα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Λευκάδα. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μελέτη για μεταφορά όλων των στύλων, έτσι ώστε το τμήμα αυτό του δρόμου να ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Σχετικά με τα ανωτέρω θέματα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι σημαντικά έργα για τη Λευκάδα θα ξεκολλήσουν με τη βοήθεια του ΔΕΔΔΗΕ και τη συνεργασία του Δήμου. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι σημαντικός βραχίονας υλοποίησης της πολιτικής της Κυβέρνησης για αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση του δημόσιου χώρου και χαίρομαι διότι ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του, όπως φάνηκε και από την ανάληψη του 50% κόστους για την υπογειοποιήση στο Νυδρί. Πέρα ωστόσο από το αισθητικό αποτέλεσμα, τα υπόγεια δίκτυα έχουν και άλλα πλεονεκτήματα που αφορούν τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, την ασφάλεια του δικτύου και των πολιτών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι βέβαιος από τις επαφές που έχω με τον ΔΕΔΔΗΕ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άρτα ότι θα συνεχίσει να συνδράμει την προσπάθειά μας για αισθητική αναβάθμιση του νησιού μας, όπως στην οδό Γολέμη.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *