Οι εργαζόμενοι του ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ μιλάνε (και η Εταιρεία απαντά)

ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ 2

Βολές με νόημα κατά της εργοδοσίας αλλά και κατά της “εργολαβικής δημοσιογραφίας”!

Τον τελευταίο ενάμισι μήνα -κρατώντας αποστάσεις από ιδιοκτησία και εργοδοσία- δεν έχουμε εκφράσει δημόσια την άποψή μας για τα όσα γίνονται γύρω από το χώρο εργασίας μας. Κανείς από τους εμπλεκόμενους αλλά ούτε και από τα μέσα ενημέρωσης δεν μπήκε στον κόπο να μας την ζητήσει, ει μη μόνο το Σωματείο μας και το Εργατικό Κέντρο, που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή.

Αυτό δεν έγινε από αδυναμία, έλλειψη θέσεων η μη γνώση των δεδομένων, αλλά από σεβασμό προς τις διαδικασίες, μια και υπήρχε δικαστική απόφαση σε εκκρεμότητα και πάντα η πιθανότητα να υπάρξει συνάντηση και συνομιλία με την εργοδοσία για το τι γίνεται και περισσότερο για το τι μέλλει γενέσθαι, η οποία συνομιλία – συνάντηση ουσιαστικά έγινε για τους τύπους και κάτω από συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.

Μακάρι βέβαια ανάλογη θέση να κρατούσαν και κάποιοι συντοπίτες μας (φυσικά πρόσωπα), όπως και κάποια μέσα ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της μιας η της άλλης πλευράς. Τουλάχιστον ελπίζουμε να έχει γίνει σεβαστό το ότι δεν ανταπαντήσαμε σε προκλήσεις και σε προσωπικές αιχμές που εκτοξεύτηκαν σε κάποιους από εμάς από ανθρώπους που ανήκουν στους παραπάνω κύκλους.

Στις 30/10/2014 , βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τους δικαστικούς επιμελητές που κάνοντας την δουλειά τους άρχισαν να κλείνουν το ξενοδοχείο ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, και αφού είχε παρέλθει και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Βέβαια κανείς δεν μπήκε στον κόπο -προφανώς μην έχοντας και την στοιχειώδη ευθιξία- να μας ενημερώσει ούτως ώστε και εμείς με την σειρά μας να κάνουμε κάποιες κινήσεις όσον αφορά ΚΑΙ τους πελάτες, (για αυτούς που εκ των υστέρων με κροκοδείλια δάκρυα ανησυχούσαν τόσο πολύ οι κύκλοι που προαναφέραμε).

Ακούσαμε και διαβάσαμε για έντρομους πελάτες που έτρεχαν πανικόβλητοι με μισάνοιχτες βαλίτσες να βρουν ξενοδοχείο, είδαμε φωτογραφίες με λεωφορεία παρκαρισμένα έξω από το ξενοδοχείο άσχετα αν δεν υπήρχε ούτε ένας πελάτης από πρακτορείο, που να είχε διανυκτερεύσει την προηγούμενη.

Δεν ακούσαμε ούτε διαβάσαμε τίποτα για συμφωνίες και συμβόλαια για το 2015, ούτε λέξη για την πραγματικότητα και το μέλλον του ξενοδοχείου, πράγμα που δείχνει παντελή άγνοια του αντικειμένου. Μόνο μια προσπάθεια απλά για το κέρδος κάποιων εντυπώσεων και τίποτα άλλο.

Σαν εργαζόμενοι (μόνιμοι & εποχιακοί), κινηθήκαμε με γνώμονα να εξασφαλίσουμε ότι μπορεί να εξασφαλιστεί από τα δεδουλευμένα μας τα οποία είναι περισσότερα από 100,000 ευρώ.

Σε όλο αυτό το διάστημα με την εργοδοσία ουσιαστικά ήρθαμε σε επαφή μια (1) φορά, την Πέμπτη 13/11/2014 μια ημέρα μετά αφότου ο δικαστικός επιμελητής παρέδωσε την επίσχεση στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και μια ημέρα πριν την επανάληψη της δίκης που είχε διακοπεί μια εβδομάδα πριν. Δεν υπάρχει σε κανένα από εμάς καμιά αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί, εάν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Από αυτή την συνάντηση πήραμε την διαβεβαίωση ότι με το που θα ταυτοποιηθούν τα ποσά των οφειλών (αρχή της επόμενης εβδομάδας όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά), θα αρχίσουν και οι πληρωμές, αφού όπως με στεντόρεια φωνή βιάστηκαν να προφτάσουν κάποια μέσα ενημέρωσης, καλά-καλά πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση και διατυμπάνιζαν: ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ – ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ..…

Στην διενέργεια της εργατικής διαφοράς (μετά την επίσχεση εργασίας και καταγγελία που κάναμε στο γραφείο της επιθεώρησης εργασίας (Πρέβεζα 21 /11 /2014), η εργοδοσία διεκδίκησε -και τελικά πήρε- αναβολή για τις 10/12/2014. Από τότε τα ποσά περιμένουν την ταυτοποίηση, κάποιες υποσχέσεις, μέσω sms πλέον περισσεύουν, και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός ….. από τηγανίτα τίποτα…. Μάλλον οι προτεραιότητες είναι σε άλλους διακανονισμούς και φυσικά μικρή σημασία έχει ότι έρχονται Χριστούγεννα που όλοι μας σαν κακοί κουμανταδόροι δεν φροντίσαμε να έχουμε απόθεμα από τα 100 ευρώ που είχαμε απολαύσει πέρυσι τέτοιες μέρες και συγκεκριμένα στις 24/12/2013. Αναμένοντας την 10/12/2014 συνεχίζαμε να μην τοποθετούμαστε πάνω στα γεγονότα, ελπίζοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή, εκτιμώντας την στάση μας, η εργοδοσία θα ήταν συνεπής σε ότι υποσχέθηκε στην μεταξύ μας συνάντηση.

Βέβαια τα δείγματα τα είχαμε απτά όταν συνάδελφοι παρακαλούσαν για κάποια χρήματα από τα δεδουλευμένα τους για σοβαρούς λόγους υγείας, και δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Ας όψεται βέβαια και η επιθεώρηση εργασίας για τον έλεγχο που έκανε στην επιχείρηση και για τον επανέλεγχο που δεν έκανε ποτέ…

Στις 10/12/2014 πραγματοποιήθηκε η εξ’ αναβολής τριμερής συνάντηση στα γραφεία της επιθεώρηση εργασίας, στην οποία εκ μέρους της εργοδοσίας παρευρέθη μόνο η συνήγορος, ουσιαστικά με ανύπαρκτη πρόταση και μόνο υποσχέσεις ότι μέχρι τις 22/12/2014, θα δοθούν 35,000 ευρώ δηλαδή περίπου το ένα τρίτο της συνολικής οφειλής.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ, και σε διαφορετική περίπτωση θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση αναφέροντας στοιχεία, γεγονότα, αριθμούς και ρωτώντας πράγματα στα ποια θα πρέπει να δοθούν πολύ πειστικές απαντήσεις.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι στην πληρωμή των δεδουλευμένων μας και στην επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

(Σημείωση Σύνταξης: Ακολουθεί το σχετικό με αυτή την ανακοίνωση Δελτίο Τύπου της Εταιρείας που εκθέτει τις δικές της απόψεις και το οποίο πήραμε την επομένη ημέρα από την δημοσίευση. Τα συμπεράσματα δικά σας)

Δελτίο Τύπου της ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ανακοίνωση φερόμενη ως συνταχθείσα από τους εργαζόμενους της εταιρείας μας. Με τους εργαζομένους μας όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε επικοινωνία, σε πνεύμα καλής πίστης και συνεργασίας. Για αυτή την ανυπόγραφη, όμως, ανώνυμη και άκρως προσβλητική για την εταιρεία μας επιστολή, δηλώνουμε τα εξής:
1. Ουδέποτε πριν από την επιχειρούμενη Αποβολή (η νομιμότητα της οποίας κρίνεται από τα Δικαστήρια) στις 30-10-2014, δεν είχαμε ενημερωθεί έστω για την παραμικρή πιθανότητα διενέργειας μίας τέτοιας πράξης από τον οιονδήποτε από την πλευρά του ΤΑΟΛ. Τουναντίον είχαμε διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
2. Οι οποιες οικονομικές διαφορές της εταιρείας μας σε καμία περίπτωση δεν ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό που καταγράφεται στην επιστολή, και είναι απότοκος της αδιάλλακτης στάσης της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου (ΤΑΟΛ) και της εν συνεχεία αποβολής, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας.
3. Υπήρξαμε πάντοτε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και διάφανοι στην οικονομική διαχείριση του ξενοδοχείου.

Για την ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ
Ο νόμιμος εκπρόσωπος

Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *