Ο Ανδρέας Κτενάς για την παράκαμψη Καλαμιτσίου

Ο Ανδρέας Κτενάς για την παράκαμψη Καλαμιτσίου

Έχουμε την πολιτική βούληση για την παράκαμψη Καλαμιτσίου

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Έχουμε την πολιτική βούληση για την Παράκαμψη Καλαμιτσίου»

 

Στην ανακοίνωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης συνολικής εκτάσεως 16.004,76 τ.µ. για τον περιφερειακό δρόμο του Καλαμιτσίου προχώρησε πριν μερικές ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, ολοκληρώνοντας μία ακόμα βασική εκκρεμότητα για την εκκίνηση του έργου.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά την πρόσφατη (14/11/2020) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ενημέρωσε το Σώμα για όλη τη μέχρι σήμερα διαδρομή του έργου «Αποκατάσταση Δρόμου Αγίου Νικήτα-Καλαμίτσι από περιοχή κατολίσθησης έως τη διασταύρωση προς Εξάνθεια και Χορτάτα», συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, απαντώντας σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων».

 

Στην απάντησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία του έργου, καθώς θα εξυπηρετήσει και θα ξεμπλοκάρει από τη κίνηση των αυτοκινήτων όλο το Δυτικό μέτωπο της Λευκάδας, όπου βρίσκονται και οι καλύτερες παραλίες του νησιού, και υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την πραγματοποίησή του.

 

Σχετικά με την πορεία του έργου ο κ. Κτενάς ενημέρωσε το Σώμα ότι πρόκειται για ένα έργο που χρειάστηκαν 12 συναπτά έτη για την ολοκλήρωση της μελέτης του (1999-2011), και έκτοτε, και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής, το Σεπτέμβριο του 2019, το μόνο που έγινε ήταν η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Δεκέμβριο του 2018.

 

«Προφανώς, δεν υπήρχε πολιτική βούληση από τη προηγούμενη περιφερειακή αρχή για το έργο της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου. Χαιρετίζουμε την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ του 2018. Ωστόσο, επί 5 συναπτά έτη, ουδέν άλλο έγινε, μήτε η κήρυξη της απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών. Η νέα Περιφερειακή Αρχή όμως θέλει να γίνει το έργο και το έχει καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο κ. Κτενάς.

 

Επίσης υπογράμμισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας του Δημοσίου, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο διαδικαστικά και χρονοβόρο έργο της Π.Ε. Λευκάδας, οι Τεχνικές της Υπηρεσίες, μέσα σε ένα μόλις έτος, έχουν διεκπεραιώσει σωρεία εκκρεμοτήτων και διαδικασιών (αυτοψίες, συμπλήρωση και διόρθωση των κτηματολογικών  πινάκων και διαγραμμάτων, επικοινωνία με Δασαρχείο, Κτηματική και λοιπές υπηρεσίες, εγκρίσεις, ανακοίνωση της απαλλοτρίωσης, κλπ.), ώστε το έργο να προχωρήσει για υλοποίηση.

 

Αποσπάσματα από την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Παράκαμψη Καλαμιτσίου στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=l1nKExPHndk

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *