Η Ένωση Αστυνομικών για την παράτυπη μετανάστευση

                            Η Ένωση Αστυνομικών για την παράτυπη μετανάστευση

Λευκάδα 17/11/2020

                                                                                                                                 Αριθ. Πρωτ.:  245/2020

ΠΡΟΣ:

ΠΟΑΣΥ

ΓΕΠΑΔΙΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  Δ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

ΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

 

 

 

Οι συνάδελφοι και περισσότερο το κατώτερο αστυνομικό προσωπικό κλήθηκαν για ακόμα φορά σε διάστημα ενός μήνα (10-11/10/2020 και 12/11/202) να αντιμετωπίσουν το μείζον πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης το οποίο εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στο Ν Λευκάδας τα τελευταία δύο χρόνια ως σημείο εξόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει επισημανθεί στο παρελθόν με το υπ΄αριθμ. 192/2019 από 02/12/2019 έγγραφό μας προς Δ.Α Λευκάδας-ΠΟΑΣΥ και το υπ΄αριθμ. 194/2019 από 21/12/2019 έγγραφό μας προς το Δήμαρχο Ν. Λευκάδας η αναγκαιότητα ανεύρεσης λύσεων απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα  που αφορά όλη την κοινωνία της Λευκάδας και δυστυχώς για πολλοστή φορά το επωμίζονται λίγοι.

–  Παρόλο που  γνωρίζετε την αναγκαιότητα και επικινδυνότητα για την υγεία μας της καταστάσεως αυτής ποια είναι η λύση – σχέδιο αντιμετώπισης της εν λόγω κατάστασης?

–    Γιατί  δεν έχει υπάρξει κατάλληλη ενημέρωση του κατώτερου αστυνομικού προσωπικού της πρόσφατης συνάντησης για την αντιμετώπιση περιστατικών διακίνησης μεταναστών της  Δ.Α Λευκάδας με αρμόδιους φορείς στην  Π.Ε Λευκάδας?

–   Γιατί δεν κλήθηκε το σωματείο μας στη συνάντηση ως θεσμός εκπροσώπησης των κατωτέρων που γνωρίζει άμεσα το πρόβλημα και έχει καθημερινή τριβή?

Δώστε λύση επιτέλους οργανώνοντας όπως σε άλλους Νομούς της χώρας μας χώρους κατάλληλους για την φύλαξη των παράτυπων μεταναστών  με εξοπλισμό που να διευκολύνει το έργο των αστυνομικών ,  τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (TEST COVID, και άλλες μολυσματικές ασθένειες) και τέλος ενίσχυση του Γραφείου Αλλοδαπών ώστε να αντιμετωπίζονται         ταχύτερα και αποτελεσματικότερα παρόμοιες καταστάσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Ένωση Αστυνομικών για την παράτυπη μετανάστευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *