Lockdown για 3 εβδομάδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Lockdown για 3 εβδομάδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Γενικό lockdown για τρεις εβδομάδες, που αρχίζει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το πρωί και θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΕΡΤ, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Δίπλα του (στο Μέγαρο Μαξίμου) και στο πλάνο βρίσκονταν ο πρόεδρος της επιστημονικής Επιτροπής γιατρός -καθηγητής λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας ο οποίος και ανέλυσε λεπτομερειακά την κατάσταση με την χρήση διαφανειών και διαγραμμάτων.

Στην συνέχεια ακολούθησε (ηλεκτρονικά) συνέντευξη τύπου, όπου ο πρωθυπουργός κι ο καθηγητής απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε ρόλο ενδιάμεσου να διαβάζει τις ερωτήσεις τους.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως το συγκεκριμένο lockdown αποφασίστηκε τώρα, μετά την δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από την πανδημία, αφενός για να αποφευχθεί η απειλούμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας και αφετέρου με την προοπτική να υπάρξει ύφεση κατά τον επόμενο μήνα, ώστε να γίνει δυνατόν να λειτουργήσει η αγορά κατά τις παραμονές και κατά την διάρκεια των εορτών.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ με τους υπότιτλους και τα διαγράμματα, που θεωρούμε πως αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο της ενημέρωσης…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *