Βουλευτής: Ένα εκατ. ευρώ από τον Μάϊο στο Νοσοκομείο

Βουλευτής: Ένα εκατ. ευρώ από τον Μάϊο στο Νοσοκομείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 4 Νοεμβρίου 2020

 

Θανάσης Καββαδάς: «1.000.000 ευρώ επιπλέον έχουν δοθεί από το Μάιο μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο Λευκάδας – Καταγραφή της περιουσίας του Νοσοκομείου και αξιοποίησή της, με προτεραιότητα το Ξενοδοχείο Αβέρωφ»

 

Το Νοσοκομείο Λευκάδας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσει με τον Διοικητή κ. Ιωάννη Μπάκαβο θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο, έπειτα και από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στο Νομό.

Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε το ποσό των 481.000 ευρώ από την 6η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο. Τα χρήματα αυτά, μαζί με τις προηγούμενες πιστώσεις που δόθηκαν από το Μάιο μήνα, αλλά και τις 230.000 ευρώ για τα 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ανεβάζουν το συνολικό ποσό προς το Νοσκομείο Λευκάδας σε 1.000.000 ευρώ. Ο Διοικητής κ. Μπάκαβος ενημέρωσε τον Βουλευτή για την αξιοποίησή τους, αναφέροντας ότι τα επιπλέον χρήματα θα διατεθούν για την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας και των εφημεριών του επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και για την κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των χειρουργείων, εργαστηρίων και λοιπών αναγκών του Νοσοκομείου.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Διοικητή για την πρόσφατη τροπολογία του για την αναβάθμιση του ΓΝ Λευκάδας στην κατηγορία Α’ άγονων περιοχών, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα στους ιατρούς να επιλέξουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο Λευκάδας, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το Νοσοκομείο βελτιώνει την ικανότητά του να καλύψει τις θέσεις οι οποίες, παρά το γεγονός ότι προκηρύσσονται, παραμένουν κενές καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς.

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η αξιοποίηση της μεγάλης περιουσίας του Νοσοκομείου. Ήδη ξεκίνησε ο έλεγχος για την καταγραφή και κατοχύρωσή της, καθώς η περιουσία αποτελείται από δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα και Λευκάδα (αγροτεμάχια, οικόπεδα, κατοικίες, καταστήματα). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πάλαι ποτέ περίφημο Ξενοδοχείο Αβέρωφ, ένα σημαντικό κτίριο μέσα στον ιστορικό ιστό της Λευκάδας, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο εδώ και δεκαετίες. Συμφωνήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ξεκινήσει τις ενέργειες για την εκμίσθωση της εκμετάλλευσης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Είχαμε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Διοικητή, προκειμένου να δούμε ποια θέματα είναι σε εκκρεμότητα, ποια δρομολογούνται και πού χρειάζονται πιο δραστικές και άμεσες ενέργειες. Φέτος το Νοσοκομείο μας έλαβε περισσότερες επιπλέον πιστώσεις, ανεβάζοντας τον ήδη αυξημένο σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά κατά την τελευταία πενταετία προϋπολογισμό του σε 3.878.118,45 ευρώ. Για αυτή την έμπρακτη κοινωνική πολιτική θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, και το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Μπάκαβο, για την άριστη συνεργασία που έχουμε και που αποφέρει αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, όχι μόνο τώρα που οι συνθήκες είναι κρίσιμες λόγω κορονοϊού, αλλά και για το μέλλον και για την καθημερινή αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Λευκάδας. Το Νοσοκομείο μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα για εμένα, καθώς το θεωρώ το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας. Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσω ούτε λεπτό να αγωνίζομαι μέχρι η Λευκάδα να αποκτήσει ένα λειτουργικό και σύγχρονο Νοσοκομείο, που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο νησί μας και τις γύρω περιοχές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *