Μήνυμα του βουλευτή Θ. Καββαδά για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα του βουλευτή Θ. Καββαδά για την 28η Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 27 Οκτωβρίου 2020

 

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Αθανασίου Καββαδά για την 28η Οκτωβρίου

 

Πριν 80 χρόνια η σημερινή ημέρα σημάδεψε την απαρχή του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό που, στα χρόνια που κράτησε, άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα, βαθιές πληγές, αλλά και τη ζωηρή ανάμνηση της τελικής νίκης.

Μιας νίκης της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας για κάθε άνθρωπο.

Μιας νίκης που ξεκίνησε με το μεγάλο «ΌΧΙ» που οι Έλληνες ήμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε και σήμερα ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Κάθε γενιά, κάθε εποχή, κάθε ιστορική περίοδος χαρακτηρίζεται από τους δικούς της αγώνες – και οι σύγχρονες μάχες, οι μάχες της γενιάς μας δεν τελειώνουν εδώ.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα απέναντι στην Τουρκία, με τις ισχυρές και υπερήφανες Ένοπλες Δυνάμεις σε θέσεις μάχης και την Κυβέρνηση στις επάλξεις για τη διπλωματική προάσπιση των δικαίων του λαού μας.

Έχουμε όμως κι ένα ανοιχτό μέτωπο απέναντι  σε έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό που επηρεάζει τις ζωές όλων μας, όχι μόνο στο κομμάτι της υγείας, αλλά και στην οικονομία, την εργασία και, εντέλει, στην κοινωνία μας.

Σήμερα, απαιτείται ένας άλλου είδους ηρωισμός, μια άλλης μορφής μάχη.

Πρέπει να συνεχίσουμε τις ζωές μας.

Να τις συνεχίσουμε όμως με αίσθημα ευθύνης, προστατεύοντας ο ένας τον άλλον, φροντίζοντας όλοι μαζί και ο καθένας ατομικά για την υγεία μας.

Δεν έχω αμφιβολία ότι όπως στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ανθρωπότητα θα κερδίσει τον κοινό μας εχθρό.

Απέναντι όμως σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, χρειάζεται ενιαίο μέτωπο ορθολογισμού και υπευθυνότητας, ώστε του χρόνου να μπορούμε ελεύθερα να γιορτάσουμε όλοι μαζί, από κοντά, αυτήν την επέτειο, να τιμήσουμε τους νεκρούς και τις νίκες μας με τη λαμπρότητα που τους αξίζει.

Φέτος, ας τους αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής υψώνοντας στα σπίτια μας την Ελληνική Σημαία.

Χρόνια Πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *