Πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου αύριο 28-10-20

Πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου αύριο 28 10 20

[Σημείωση Σύνταξης: Σύμφωνα με νεώτερη απόφαση της δημοτικής Αρχής, ακυρώνεται η για αύριο Τετάρτη (28 Οκτωβρίου 2020) πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου στην οποία αναφέρεται αυτή η ανάρτηση, λόγω της κακοκαιρίας “Κίρκη που έρχεται και που πιθανότατα θα φέρει βροχές και καταιγίδες]

Αιφνίδια πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου της πόλης της Λευκάδας αποφάσισε για αύριο (28η Οκτωβρίου 2020) το Λιμενικό Ταμείο και ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Έτσι καλό είναι να γνωρίζουν οι δημότες -και οι επισκέπτες μας- πως αύριο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα θα πεζοδρομηθεί όχι μόνο το παραλιακό μέτωπο από τον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας μέχρι το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και οι εσωτερικοί δρόμοι του ιστορικού Κέντρου, Καρούσου Τζαβαλά, Αρχ. Αρακλειώτη και Αν. Σκιαδαρέση, ενώ όσοι οδηγοί εισέρχονται στο νησί από την πλωτή γέφυρα, θα πρέπει να έρχονται προς την πόλη ή τα χωριά μέσω Γύρας. Συνεπώς να μην αιφνιδιάζονται και να ξέρουν πως θα πρέπει να ακολουθούν τις σχετικές πινακίδας που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

***

Σε ότι αφορά την κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε πριν από λίγο με αποκλειστικό της θέμα αυτή την ανεξήγητη τελικά απόφαση, που ενδέχεται να ταλαιπωρήσει ξανά τους κατοίκους, όπως είχε συμβεί και προ μηνός με την παρόμοια έμπνευση, που είχε δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, η σχετική εισήγηση του προέδρου της και αντιδημάρχου Σπύρου Λύγδα είχε ως εξής:

“…Εισηγούµεθα

 

            Την έγκριση της παραπάνω μελέτης που πεζοδρομεί  την χερσαία ζώνη λιμένα Λευκάδας από την αρχή της οδού Δημητρίου Γολέμη (κυκλικός κόμβος αστυνομίας) μέχρι το τέλος της οδού Άγγελου Σικελιανού (παλιό Δημαρχείο), καθώς και τις οδούς του Ιστορικού Κέντρου της πόλης,  Καρούσου Τζαβαλά,  Αρχ. Αρακλειώτη  και Αν. Σκιαδαρέση την 28η Οκτωβρίου του έτους 2020  ημέρα Τετάρτη και για το χρονικό διάστημα από 09:00(π.μ.) έως και τις 16:00(μ.μ.) όπως ακριβώς περιγράφετε παραπάνω”.

***

Την εισήγηση υπερψήφισαν τα τέσσερα από τα πέντε συνολικά παρόντα μέλη της ΕΠΖ (Λύγδας και Τυπάλδος απ΄ την παράταξη του δημάρχου, Αργυρός και Μαργέλη απ΄ τη παράταξη του Θ. Σολδάτου) ενώ ο Νίκος Γαζής της παράταξης του Κ. Γληγόρη την καταψήφισε δηλώνοντας ότι είναι μεν υπέρ των πεζοδρομήσεων και ιδιαίτερα εκείνων που γίνονται για κάποιο λογικό λόγο, όμως είναι κάθετα αντίθετος όταν αιφνιδιάζονται -και μάλιστα άνευ λόγου και αιτίας- οι πολίτες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *