Το θέατρο της Λευκάδας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014 2020

Το Θέατρο της Λευκάδας εντάσσεται επιτέλους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 Ιονίων Νήσων!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου “Αποπεράτωση Δημοτικού Θεάτρου Λευκάδας” μετά από πολύχρονη περιπέτεια εντάξεων και απεντάξεων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου είχε επανειλημμένα εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον της, αλλά και την ανησυχία της, αφού η ένταξη του έργου αναμένονταν ήδη προ ενός έτους, δηλαδή 30 Οκτωβρίου 2019, και η οποία δεν επετεύχθη λόγω υποβολής ανελλιπούς φακέλου και καθυστερήσεων των διαδικασιών.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, το κλειστό Θέατρο με το Φουαγιέ και την Βιβλιοθήκη. Ειδικότερα περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών του κλειστού Θεάτρου δυναμικότητας 452 θεατών, καθώς και η ολοκλήρωση και συμπλήρωση εργασιών του Περιβάλλοντα χώρου (7.000 τμ. κατά προσέγγιση), μέσα στις οποίες εντάσσεται και η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου με τα συνοδά έργα. Ειδικότερα εκτός από το Ανοιχτό Θέατρο χωρητικότητας 848 ατόμων με δυνατότητα τοποθέτησης πρόσθετων 100 θέσεων, περιλαμβάνεται και η κατασκευή χώρου στάθμευσης σε 4250τμ. χωρητικότητας 170 οχημάτων.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα πριν την υποβολή του αιτήματος για την δημοπράτηση από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που τέθηκαν. Ο δικαιούχος Δήμος Λευκάδας οφείλει δηλαδή να έχει εκπονήσει την Μελέτη Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού Στατικής Επάρκειας.

Επίσης μετά την υπογραφή της σύμβασης οφείλει να επικαιροποιήσει την μελέτη Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης λαμβάνοντας υπόψιν τον τροποποιημένο προϋπολογισμό της επένδυσης που δύναται να προκύψει μετά την εκπόνηση της ανωτέρω μελέτης.

“Μια σελίδα για την πολιτιστική ανάπτυξη της Λευκάδας ανοίγει και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”, συμπληρώνει η Περιφερειάρχης.