Βροχές και καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, καθώς καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, ειδικά στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 25, στη Θεσσαλία από 7 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη και την Κέρκυρα 7 μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 3 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 4-5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή:ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *