Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Έρχεται κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού Έρχεται κακοκαιρία

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και αυτές είναι οι περιοχές που επηρεάζει η κακοκαιρία από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

***

Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, με αρκετές περιοχές της χώρας να επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επίσης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα εκδηλωθούν και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως και τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν:

  • Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12-10-2020) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13-10-2020), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
  • Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, η υπόλοιπη Πελοπόννησος και Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά.
  • Από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.
  • Από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που εξέδωσε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, θα ενημερώνει με νεότερα για την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Πηγή: athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *