Επίσκεψη της πρέσβειρας της Κούβας στον Δήμαρχο

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Κούβας στον Δήμαρχο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 6-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Φιλική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Κούβας στο Δήμαρχο Λευκάδας

 

Φιλική επίσκεψη στο Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό πραγματοποίησε η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Zelmys Ma Dominguez Cortina συνοδευόμενη από τον Πρόξενο της Πρεσβείας , Oriol Marrero.

Στη συνάντηση που διεξήχθη τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο γραφείο Δημάρχου, η Πρέσβειρα αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς και εξέφρασε την επιθυμία της Κουβανικής Πρεσβείας να συμμετέχει στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021 παρουσιάζοντας στη Λευκάδα το βιβλίο του Jose Marti  για την Ελλάδα , το οποίο επιμελείται η Πρεσβεία.

Στη συνέχεια τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού με την Πρέσβειρα να ενημερώνει το Δήμαρχο για τους επιτυχημένους  χειρισμούς της κουβανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η Κούβα είναι ανάμεσα στις 30 εγκεκριμένες από τον ΠΟΥ χώρες που πειραματίζονται για την εύρεση του εμβολίου ενάντια στον covid-19.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του διαβεβαίωσε την Πρέσβειρα για την επιθυμία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου να συνεχιστούν οι διμερείς πολιτιστικές δράσεις το 2021, εφόσον βέβαια το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *