Χωρίς παρελάσεις η 28η Οκτωβρίου

Χωρίς παρελάσεις η 28η Οκτωβρίου

Με απόφαση του πρωθυπουργού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ούτε στρατιωτικές, ούτε μαθητικές παρελάσεις θα έχει η φετινή 28η Οκτωβρίου.

Την απόφαση του πρωθυπουργού να μη γίνουν ούτε μαθητικές ούτε στρατιωτικές παρελάσεις κατά την επέτειο της 28η Οκτωβρίου λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρελάσεις είχαν ακυρωθεί και την 25η Μαρτίου, όταν για τον ίδιο λόγο η χώρα ήταν σε κατάσταση lockdown. Και τώρα όμως, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφασίστηκε να ακυρωθούν κι αυτές για την 28η Οκτωβρίου…

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως το δεύτερο κρούσμα έρχεται “καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων”. Αυτός ήταν κι ο λόγος, κατά τον Στέλιο Πέτσα, που “το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του”.

Η Ελλάδα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. “Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά. Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο  τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.  Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές”, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.