Παράταση των συμβασιούχων του “Βοήθεια στο σπίτι”

Παράταση των συμβασιούχων του “Βοήθεια στο σπίτι”

Κατατέθηκε: Μέχρι το διορισμό των οριστικών, η παράταση των νυν συμβασιούχων στο “Βοήθεια στο σπίτι”

Διορθώθηκε το άρθρο 29 του Ν/Σ του Υπ.Εσωτερικών, όσον αφορά το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στο επίσημο έγγραφο “νομοτεχνικών βελτιώσεων” που κατέθεσε ο Υπουργός στη Βουλή στις 2.10.2020, τρεις από τις συνολικά είκοσι οκτώ τροποποιήσεις που επέρχονται – συγκεκριμένα η Νο. 10, 11 και 12- αφορούν το άρθρο του “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Ειδικότερα:

Ι] η No.10 διορθώνει τον τίτλο του άρθρου.

ΙΙ] η Νο.11 αλλάζει το χρονικό όριο της παράτασης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που είχατε διαβάσει στον AIRETO για το ότι η 3μηνη παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν ανεπαρκής (μπορείτε να το θυμηθείτε εδώ  ).

Με τη νέα προσθήκη, πλέον η διάρκεια του Προγράμματος, καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, παρατείνονται από τη λήξη τους  «μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 στις αντίστοιχες θέσεις.  Ειδικά για την Προκήρυξη αυτή, δεν έχουν εφαρμογή διατάξεις για την πρόσληψη επιτυχόντων με προσωρινούς πίνακες.  Με τη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προηγούμενου εδαφίου λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για τους οικείους ΟΤΑ ή τα Νομικά Πρόσωπα αυτών.»

ΙΙΙ] η Νο.12 προσθέτει ρητά αναδρομική ισχύ σε ολόκληρο το άρθρο. « Κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.  Η ισχύς του παρόντος άρθρου άρχεται από την 01.10.2020 ».

Ο AIRETOS παρουσιάζει το πλήρες έγγραφο που κατετέθη στη Βουλή ΕΔΩ, ενώ κατωτέρω μπορείτε να δείτε ειδικά το απόσπασμά του με τις ανωτέρω αλλαγές:

Πηγή:airetos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *