Το μπάχαλο της ημέρας: Η κατάρρευση της μονοδρόμησης

Το μπάχαλο της ημέρας: Η κατάρρευση της μονοδρόμησης

Αυτή ήταν η κατάσταση στον κόμβο της Αστυνομίας όταν υπήρχε ηλιοφάνεια και ηρεμία: Τα σήματα που ορίζουν τον μονόδρομο του Λ.Τ. (και του Δημάρχου) είναι κανονικά στην θέση τους και τα οχήματα κινούνταν κανονικά -ανεξάρτητα αν πολλά απ΄ αυτά πήγαιναν Ανατολικά- από την μονοδρομημένη αντίθετα Γολέμη!

Το μπάχαλο της ημέρας: Η κατάρρευση της μονοδρόμησης

Προς το μεσημέρι όμως ο Γαρμπής επικράτησε κι η δυνατή βροχή άρχισε να πέφτει επί δικαίων και αδίκων, μέχρι και στην Λαϊκή!

Κοντά στις μια το μεσημέρι λοιπόν, στον κόμβο της Αστυνομίας -όπως τον λένε- ή έξω από το κτηνιατρείο του Δημάρχου, για όσους το προτιμούν, είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Το μποτιλιάρισμα ξεπερνούσε κατά πολύ τον Άγιο Μηνά και τα κορναρίσματα ακούγονταν μέχρι τον άλλο κόμβο, στην Σικελιανού! Σημειωτέον ότι αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα ήταν ξένα, με επιβαίνοντες αναχωρούντες επισκέπτες μας που ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής με GPS, το οποίο μη γνωρίζοντας τα δικά μας, τους έδειχνε να φύγουν από την (μονοδρομημένη αντίθετα) Γολέμη! Αγανακτισμένοι λοιπόν οι οδηγοί απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση απαιτώντας να απομακρυνθούν τα σήματα και να ανοίξει ο δρόμος για να απεγκλωβιστούν.

Τελικά επειδή πάντα ισχύει το “οργή λαού-φωνή Θεού”, τα απαγορευτικά σήματα της μονοδρόμησης εξαφανίστηκαν και άρχισε να εμπεδώνεται η τάξη. Τώρα ποιος έβγαλε τα σήματα, θα σας γελάσω. Κάποιοι λένε πως το έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο κτηνιατρείο του κι (επιτέλους) κατάλαβε το πρόβλημα. Κάποιοι άλλοι λένε πως τα έβγαλε η Αστυνομία που είναι και κοντά, αλλά πάλι το σημείο λόγω θέσεως ελέγχεται από το Λιμεναρχείο! Κάποιοι άλλοι πάλι, οι λιγότεροι αυτοί, λένε πως τα σήματα απομακρύνθηκαν από κάποιους εξαγριωμένους οδηγούς που μιλούσαν τα γαλλικά φαρσί!

Εγώ δεν μιλάω γαλλικά, ώστε να ξέρω τι λέγανε. Μια γνωστή μου όμως που τα μιλάει καλά κι έτυχε να βρίσκεται κι αυτή στο μάτι του κυκλώνα και την ρώτησα “τι λένε;” μου είπε (κοκκινισμένη) πως είναι κρυωμένη με το αυτί βουλωμένο και δεν άκουσε…

Πάντως είτε ο δήμαρχος αυτοπροσώπως τα έβγαλε, είτε η Αστυνομία, είτε οι γαλλόφωνοι, σημασία έχει πως τάξη αποκαταστάθηκε κι ας χάλασε η εβδομάδα κινητικότητας. Στο κάτω – κάτω το Λιμενικό Ταμείο λίγο παραπέρα είναι. Ας ορίσει μια νέα εβδομάδα και μια νέα μονοδρόμηση…

Το Μοναστήρι να ναι καλά, που λέει κι η παροιμία, κι όσο για καλογέρους, άλλο τίποτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *