Επίσκεψη της προέδρου του “Ελλάδα 2021” στην Π.Ι.Ν.

Επίσκεψη της προέδρου του “Ελλάδα 2021” στην Π.Ι.Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

“Στην δύσκολη συγκυρία για την Περιφέρεια μας μετά τις καταστροφές που επέφερε ο “ΙΑΝΟΣ” στο νότιο Ιόνιο, η επίσκεψη της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής “Ελλάδα 2021”  μάς δίνει εθνική ανάταση, αναδεικνύει το γενναίο και λαμπρό παρελθόν των Ιονίων Νήσων τόσο για την απελευθέρωση της Ελλάδας, όσο και για την συγκρότηση του Ελληνικού κράτους.

 

Με έμπνευση από το παρελθόν μας και πίστη στις σύγχρονες δυνατότητές μας θα αντιμετωπίσουμε την περιπέτεια του “ΙΑΝΟΥ” και όλες τις προκλήσεις αλληλέγγυοι και ενωμένοι όπως πάντα υπήρξαμε ιστορικά”, δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Επίσκεψη της προέδρου του “Ελλάδα 2021” στην Π.Ι.Ν.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος της Επιτροπής για την ανάδειξη της ιστορικής και σύγχρονης πραγματικότητας και τα σχέδια για το μέλλον σε κάθε περιοχή της χώρας μας.

 

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημασία των Ιονίων Νήσων και τον ρόλο τους στην επανάσταση του 1821, την σφραγίδα τους στα γράμματα στις τέχνες και στην μουσική, ιδιαίτερα.

 

Επίσης, έκανε λόγο για τις μεγάλες μορφές της Επτανήσου με εθνικό ρόλο όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Νικόλαος Μάντζαρος, ο Ανδρέας Κάλβος κ.α.

Επίσκεψη της προέδρου του “Ελλάδα 2021” στην Π.Ι.Ν.

Η Περιφερειάρχης ανέφερε τις γενικές κατευθύνσεις των εκδηλώσεων που προετοιμάζει η Περιφέρεια για τις επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες εστιάζουν στον ιστορικό ρόλο των Επτανήσων, ως σύνδεσμο με την Δύση, στις ιδέες που καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν στα Επτάνησα για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, για τον φιλελληνισμό που είχε εφαλτήριο τα Επτάνησα, τους Επτανήσιους επιρροής στην Ελλάδα και το εξωτερικό άνδρες και γυναίκες.

 

Επεσήμανε, επίσης, ότι θα μελετηθεί το αποτύπωμα του λαμπρού παρελθόντος στην σημερινή ταυτότητα της Περιφέρειας για την κοινωνία, την οικονομία, την εξωστρέφεια, την τουριστική ελκυστικότητα και στην συνείδηση των πολιτών. Ενημέρωσε, επίσης, ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ενδυναμωθεί η σύγχρονη παρουσία των Ιονίων στην Ελλάδα και τον σύγχρονο κόσμο.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *