Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Κακοκαιρία και καταστροφές στη Ν. Λευκάδα

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Κακοκαιρία και καταστροφές στη Ν. Λευκάδα

Χρονικό προαναγγελθείσας καταστροφής ο  κυκλώνας Ιανός  μιας και αναμενόταν αρκετές ημέρες πριν την εκδήλωσή του .

Δεν ήταν κάτι ξαφνικό ή έκτακτο.  Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση η πολιτική προστασία όφειλαν να ήταν απόλυτα προετοιμασμένες .

Δυστυχώς, πρόκειται για μια καταστροφή για την οποία υπήρχαν ισχυρά σήματα από την πρόγνωση του καιρού στο  νότιο τμήμα της Λευκάδας και ιδιαίτερα στη Βασιλική και στο λιμάνι του Πόρου, αλλά καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει.

Οι ευθύνες είναι προφανείς, σε σχέση με τον καθαρισμό των ρεμάτων , σε σχέση με  την συνεχίσει μελετών , έργων και το πως αντιμετωπίστηκε η κατάσταση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων.

Πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη ζωή των πολιτών να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων,  την καταγραφή των ζημιών στις  υποδομές και τις περιουσίες των πολιτών .

Άμεση κινητοποίηση  από όλους τους φορείς, προκειμένου να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Να κηρυχθεί  σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης  η Δημοτική Ενότητα  Απολλωνίων, κάτι που θα επιταχύνει την ανακούφιση των πληγέντων  και την   αποκατάσταση των ζημιών  που έχουν γίνει .

Εκφράζουμε την συμπαράσταση  μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και  από την ολιγωρία των υπευθύνων.

 

Ν Ε   ΣΥΡΙΖΑ    ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *