Μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια…

Θεωρούμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την άποψη του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής (και πρώην εντεταλμένου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας) κ. Πάνου Γαζή, σχετικά με την απόφαση Δημάρχου να κλείσουν τα σχολεία της Δημ. Ενότητας Απολλωνίων και Κοινότητας Καλάμου, όπως αυτή κατατίθεται σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του fb σήμερα. Χρήσιμο επίσης θα ήταν η ανάρτηση να διαβαστεί σε συνδυασμό με την ανακοίνωση αυτής της Δημαρχιακής απόφασης, την οποία δημοσιεύσαμε ήδη αλλά για διευκόλυνση των αναγνωστών την επαναδημοσιεύουμε στην συνέχεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

***

Γράφει λοιπόν ο κ. Πάνος Γαζής:

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στις 14:10μ.μ έστειλα στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης το παρακάτω κείμενο: “Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας να εξετάσετε την περίπτωση να παραμείνει για αύριο κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής και γενικότερα τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίων. Ήδη της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ζακύνθου θα είναι κλειστά αύριο. Ο καιρός της Κεφαλονιάς θα επηρεάσει πολύ τη Βασιλική”. Σε 5 λεπτά με παίρνει τηλέφωνο ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης και σε 10 λεπτά ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός. Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων στη Νότια Λευκάδα ήταν ορθή, αν και θα έπρεπε να είναι για όλη τη Λευκάδα με απόφαση της Π.Ε Λευκάδας. Στην εικόνα βλέπετε πεσμένο ένα από τα 4 δέντρα που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής και τον δρόμο πλημμυρισμένο. Εύχομαι καλή δύναμη στους κατοίκους και ας ελπίσουμε οι ζημιές να μην είναι μεγάλες. Επίσης, καλή δύναμη σε όλους όσους βοηθούν στην αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

***

Κι εδώ ακολουθεί η ανακοίνωση με την απόφαση του Δημάρχου για το κλείσιμο των σχολείων, η οποία σημειωτέον στάλθηκε στα ΜΜΕ  στις 8:09΄ το βράδυ της Πέμπτης 17-9-20:

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 17.9.2020

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Κατόπιν διαβούλευσης με τους προϊσταμένους της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και της συνεχούς επικοινωνίας μου με τις αρμόδιες αρχές του δήμου, ενημερώνω ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων της νότιας Λευκάδας, συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Απολλωνίων και της Κοινότητας Καλάμου, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 18  Σεπτεμβρίου.

Η ασφάλεια όλων και ιδιαίτερα της μαθητικής κοινότητας αποτελεί προτεραίοτητά μας.

 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας

   Χαράλαμπος Καλός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *