Περιφερειάρχης: Μειωμένος ΕΝΦΙΑ στα Διαπόντια Νησιά

Περιφερειάρχης: Μειωμένος ΕΝΦΙΑ στα Διαπόντια Νησιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα 17-9-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Τα Διαπόντια νησιά στα ευνοϊκά μέτρα

μείωσης του ΕΝΦΙΑ || Ανάγκη και για συμπληρωματικά μέτρα

 

 

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα νησιωτικότητας, εδαφικής συνοχής και “ευκαιρίες για όλους” στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

Αναφέρθηκε στα διαρθρωτικά προβλήματα της Περιφέρειας λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκής και άλλης σύνδεσης μεταξύ όλων των νησιών, μικρών και μεγάλων, και τις αρνητικές συνέπειες που αυτό δημιουργεί στην ποιότητα και ασφάλεια ζωής των κατοίκων, στην ανάπτυξη, στην συνοχή και στην λειτουργία τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Ιονίου Πανεπιστημίου και των Περιφερειακών θεσμών.

 

Η  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου έθεσε ακόμη μια φορά το θέμα της γεωπολιτικής σημασίας των Διαπόντιων νήσων, όπως αυτή ανεδείχθη με την πρόσφατη Συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καθώς και την ανάγκη στήριξης των κατοίκων με υποδομές και δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργικές προϋποθέσεις και ευκαιριών επιχειρηματικότητας και εργασίας, για να μην ερημώσουν.

 

Η Περιφερειάρχης εισέπραξε την θετική ανταπόκριση για την αναγνώριση της σημασίας των Διαποντίων νήσων, ως ακρίτες των βορειοδυτικών συνόρων της χώρας και ως τόποι με διακριτή ταυτότητα και αναπτυξιακή προοπτική, καθως και την βούληση ένταξης των Διαποντίων νήσων στα ευνοϊκά μέτρα μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

 

Επεσήμανε ότι ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τα Διαπόντια νησιά όπως αυτό που θα προετοιμάσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απαιτεί και συμπληρωματικά μέτρα στήριξης όπως κάποιες φορολογικές απαλλαγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *