Η Περιφέρεια Ι.Ν. στηρίζει τον αθλητισμό και την νεολαία

      Η Περιφέρεια Ι.Ν. στηρίζει τον αθλητισμό και την νεολαία

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                             

05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τον αθλητισμό και την νεολαία

 

Τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκε το Πανιόνιο Τουρνουα Ποδοσφαίρου μεταξύ των νέων αθλητών των ΕΠΣ Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Ζακύνθου το 2020, συζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατα την τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, υστερα από την σχετική επερώτηση που εισήγαγε ο επικεφαλής της “ΑΝΑΣΑ” Θόδωρος Γαλιατσάτος.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ενημέρωσε για την αναβολή όλων των αθλητικών γεγονότων λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ολόκληρη την χώρα. Χαρακτήρισε, επίσης, ως ανυπόστατες τις καταγγελίες που παράθεσε ο κ. Γαλιατσάτος “για την εχθρότητα της Περιφερειακής Αρχής στην νεολαια και τον αθλητισμό”.

 

“Η περίπτωση του Πανιόνου Τουρνουα Ποδοσφαίρου ως θεσμού όπως τον επικαλειται ο κ. Γαλιατσάτος,  αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου που λειτουργούσε και χειριζόταν τέτοιες υποθέσεις ο τ. Περιφερειάρχης καθόσον όπως προκύπτει από την έρευνα των Υπηρεσιών μας ουδέποτε υπήρξε απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου που να το καθιερώνει ως θεσμό και ουδέποτε η Οικονομική Επίτροπή έλαβε απόφαση για την χρηματοδότησή του, ως δράση της Περιφέρειας. Ο κ. Γαλιατσατος λειτουργούσε εν κρυπτώ από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τώρα έρχεται να ζητήσει και τα… “ρέστα”, δήλωσε η Περιφερειάρχης. Μετά, δε, από σχετική ερώτηση της Περιφερειάρχη στις Υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι την σχετική διοργάνωση την χειριζοταν απευθείας το Γραφείο του τ. Περιφερειάρχη, σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Ενότητες.

 

“Τόσο η Περιφερειακή Αρχή, όσο και οι Υπηρεσίες πρώτη φορά ακούσαμε πως υπάρχει αυτό το καθιερωμένο γεγονός και πολυ περισσότερο οτι αποτελεί θεσμό. Ποτέ, δε, δεν υποβλήθηκε κάποιο σχετικό αίτημα σε εμας από οποιονδήποτε φορέα ποδοσφαίρου”, δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, αναφορικά με το πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο οποίο θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με πολλές δυνατότητες προαγωγής του αθλητισμού, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, και ότι παράλληλα με ενδιαφέρον θα εξετάσει προτάσεις για τουρνουα ποδοσφαίρου που θα κατατεθούν στην Περιφέρεια και θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Γιάννη Αρμενιάκο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *