Μήνυμα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μήνυμα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

 

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,    

 

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που οι πολίτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αξιολογώντας το σχέδιο της παράταξής μας, «Ιόνιο δυνατά, κάθε νησί ψηλά» μας ανέθεσαν την διακυβέρνηση της Περιφέρειάς μας.

 

Μας εμπιστευτήκατε δίνοντας μας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το οποίο για εμάς αποτελεί τιμή και ευθύνη.

Από την αρχή της θητείας μου ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνεργαστήκαμε στρατηγικά και με άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, άλλοτε με κοινές και άλλοτε με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά πάντα με τον ίδιο σκοπό, την υλοποίηση και τον εμπλουτισμό του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Δέσμευσή μου είναι να συνεχίσω να προεδρεύω με διαφανείς διαδικασίες, με απώτερο σκοπό τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που ανήκουν στην Περιφέρεια, εκτός από εκείνες που έχουν ανατεθεί με ρητή διάταξη σε άλλο όργανο της περιφέρειας ή έχουν μεταβιβαστεί από το ίδιο το συμβούλιο σε επιτροπή του.

 

Εν καιρώ πανδημίας και της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζουμε, σε συνθήκες πρωτόγνωρες για το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ενεργήσαμε με υπευθυνότητα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για τον τόπο και τους πολίτες μας.

 

Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, εισέρχεται σήμερα στο δεύτερο έτος της θητείας της. Ισχυρότερη, εμπλουτισμένη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα θα επιδοθεί στην επίλυση θεμάτων της Περιφέρειας όπως η πανδημία του Κορωναϊού, τα έργα υποδομής, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα,  οι ανθρώπινες σχέσεις, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και ο αθλητισμός.

 

Σήμερα έχουμε μπροστά μας νέες, ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε με την ίδια αποφασιστικότητα.

 

Συνεχίζουμε λοιπόν το υπόλοιπο της τετραετίας μας με το κύρος του έργου μας, με διαφάνεια και εμπιστοσύνη. Αυτόν τον ένα χρόνο, δείξαμε ότι τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών η οποία είναι η δύναμή μας για να συνεχίσουμε. Προχωράμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

 

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *