ΠΙΝ: Ενδυναμώνονται οι κοινωνικές υπηρεσίες των νησιών

ΠΙΝ: Ενδυναμώνονται οι κοινωνικές υπηρεσίες των νησιών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 

                                                                                                                              Κέρκυρα, 2-9-2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ενδυναμώνονται οι κοινωνικές υπηρεσίες των νησιών

 

To έργο της  “Ανάπτυξης Δομών Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων” εντάχθηκε στο Ε.Π. “Ιόνια Νησιά 2014-2020”με  απόφαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η λειτουργία Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας με την κωδική ονομασία ”ΜΕΛΙΤΗ” από την ΑμΚΕ “ΜΕΤΑΒΑΣΗ”. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που διαβιούν στα νησιά της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, και της Ζακύνθου, περιοχές ευθύνης της ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΙΘΑΚΗΣ.

 

Μέχρι σήμερα η Κινητή Μονάδα, που λειτουργεί και ελέγχεται  από το Υπουργείο Υγείας από το 2007, απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των κατοίκων των τριών νησιών.

 

Η επέκταση και εμβάθυνση της υφιστάμενης λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς- Ζακύνθου-Ιθάκης και των παρεχόμενων από αυτή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέσω της σύζευξης με μια νέα εξειδικευμένη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες Υπηρεσία, συμβάλλει την αντιμετώπιση σημαντικών ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που βιώνουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες ωφελουμένων και στην καθολικότητα της πρόσβασης και στην κάλυψη του πληθυσμού σε επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, σε μια νησιωτική περιοχή της πατρίδας μας που διαχρονικά αντιμετωπίζει δυσκολία στην πρόσβαση σε παρόμοιες και όχι μόνο υπηρεσίες.

 

Μέσω του έργου θα προσληφθεί το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και θα υποστηριχθεί η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας για 3 χρόνια. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 346.500€ και δικαιούχος του έργου είναι η “ΜΕΤΑΒΑΣΗ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ”.

 

Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 5 “Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων” του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *