Βουλευτής: Τρεις νέες ειδικότητες στο Δ-ΙΕΚ Λευκάδας

Τρεις νέες ειδικότητες στο Δ ΙΕΚ Λευκάδας

Άρχισαν οι εγγραφές, θα διαρκέσουν έως τις 9 Σεπτεμβρίου

Τρεις νέες ειδικότητες θα προσφέρει το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Λευκάδας, κατά το Β’ Εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι νέες ειδικότητες είναι:

α) Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

β) Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου – Φοροτεχνικού γραφείου και

γ) Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας φέτος αναβαθμίζεται, προσφέροντας τρεις νέες ειδικότητες στους νέους και τις νέες που επιζητούν την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προοπτικών.

Μετά από εισήγησή μου στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, κ. Γεώργιο Βούτσινο, και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΙΕΚ κ. Ιωάννη Κουσουράκο, ζητήσαμε και επιτύχαμε να προσφέρει φέτος το ΙΕΚ της Λευκάδας τις τρεις νέες ειδικότητες που θέλαμε, και οι οποίες παρουσιάζουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει και την απολύτως αναγκαία ενίσχυσή του με προσωπικό, χωρίς το οποίο είναι αδύνατη η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους σπουδαστές και είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί και εδώ θετικά.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός σπουδαστών γι’ αυτό και θέλω να καλέσω όλους τους ενδιαφερόμενους νέους και νέες της Λευκάδας, αλλά και των γύρω περιοχών, που αναζητούν επαγγελματική προοπτική και αποκατάσταση, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΕΚ από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου και να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν τα τμήματα των νέων ειδικοτήτων, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν ή να μετεγκατασταθούν σε άλλη πόλη.

Η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, προκειμένου να διαμορφωθεί η κατάλληλη παραγωγική βάση που θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την οικονομία μας και θα μπορέσει να υποστηρίξει αποτελεσματικά τους αναπτυξιακούς και επενδυτικούς στόχους της χώρας.

Κυρίως όμως, προσφέρει προστιθέμενη αξία στους ίδιους τους εργαζόμενους και υποψήφιους εργαζόμενους, με πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικότητες που ζητά η αγορά εργασίας. Όσοι υποψήφιοι σπουδαστές αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τα νέα τμήματα που προσφέρει το δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας, θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους με μια πολύ σημαντική, πρακτική, επαγγελματική ικανότητα που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες στην επαγγελματική τους προοπτική.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *