Καταγγελία του Σ. Ι. Υ. Λ. για απολύσεις στον Σκορπιό

Καταγγελία του Σ. Ι. Υ. Λ. για απολύσεις στον Σκορπιό

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ…

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής μας τις νέες απολύσεις εργαζομένων στις κατασκευαστικές εργασίες και στη λειτουργία των εγκαταστάσεων στο νησί του ρώσου ολιγάρχη Ντ. Ριμπολόβλεφ, το Σκορπιό. Έρχονται σε συνέχεια των απολύσεων του προηγούμενου διαστήματος.

Καθόλου τυχαίο δεν θεωρούμε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις σχετίζονται με εργαζόμενους που αρνήθηκαν την παράνομη καραντίνα- εγκλεισμό σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο Νυδρί, που επέβαλε η εργοδοσία προκειμένου να προστατευτεί ο VIP ιδιοκτήτης.

Η εργοδοσία όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά και σε άλλες έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει, με τις πλάτες της κυβέρνησης, έχοντας τα χέρια της όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο, είτε λόγω πανδημίας είτε όχι, με το οποίο μπορεί να απολύει ξεμπερδεύοντας με ένα «δε σας χρειαζόμαστε άλλο». Αυτή είναι η εργασιακή ζούγκλα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που πίνουν νερό όλοι, κυβερνήσεις, τα κόμματα που προσκυνάνε την ΕΕ, τοπικοί παράγοντες σε Δήμο και Περιφέρεια. Είναι, δε, χαρακτηριστική η «οσφυοκαμψία» τοπικών παραγόντων στις απαιτήσεις της διαχειρίστριας εταιρίας με τελευταίο παράδειγμα τη στάση της Περιφερειακής Αρχής στα Ιόνια Νησιά και των συμπολιτευόμενων και προσωπικά της κ. Κράτσα, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά, αλλά και των δήθεν αντιπολιτευόμενων της ΑΝΑΣΑ του κ. Γαλιατσάτου, να δεχτούν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας μόνο με τις διαβεβαιώσεις και τα… powerpoint της ίδιας της εταιρίας χωρίς αυτοψία στο χώρο, χωρίς κανέναν έλεγχο!

 Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που έχουν διαμορφωθεί, ένα δρόμο έχουμε! Το δρόμο του αγώνα μέσα από το σωματείο μας, μαζί με τα άλλα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας. Η ενότητα όλων των εργαζόμενων μέσα στο χώρο δουλειάς ανεξάρτητα από πόστο και σχέση εργασίας είναι η δύναμη μας!

 

1/9/20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *