Π Ι Ν: Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Προστασίας Ηλικιωμένων

       Π Ι Ν: Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Προστασίας Ηλικιωμένων

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                             

 

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας

Ηλικιωμένων και εργαζομένων στα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, συμμετέχουν στις συσκέψεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για την εκπόνηση και υλοποίηση προγράμματος επιτήρησης των χώρων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

Το Πρόγραμμα συντονίζει με εντολή του Πρωθυπουργού, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, και αφορά υγειονομικούς ελέγχους, προτεραιοποίησης κινδύνων για φιλοξενούμενους και εργαζόμενους, test ελέγχων για covid-19.

Συγκεκριμένα, οι Περιφέρειες της χώρας οφείλουν να συγκροτήσουν μια Επιτροπή με υπηρεσιακούς παράγοντες, τους υπευθύνους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και τον ΕΟΔΥ έτσι ώστε να συντονίσουν την πρόληψη περιστατικών covid-19. Επίσης, να προχωρήσουν στην σύνταξη μιας επικαιροποιημένης λίστας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά καθώς και τον βαθμό επικινδυνότητας βάση των συνθηκών που επικρατούν.

 

Οι Περιφερειάρχες τόνισαν την μέχρι σήμερα συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προμήθεια προστατευτικών υλικών σε φορείς και Ιδρύματα ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες, με δική τους βούληση και πρωτοβουλία, όπως και την υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών τους.

 

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου σημείωσε την σημερινή πολυπλοκότητα των προκλήσεων και την ανάγκη ειδικών πρωτοκόλλων για την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας κράτους και Περιφέρειας και την προστασία των ηλικιωμένων και εργαζομένων στα ειδικά Ιδρύματα. Τόνισε, επίσης την σημασία που έχει η αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών δομών όπως τα ξενοδοχεία covid, οι δυνατότητες των νοσοκομείων κλπ για την προετοιμασία και αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.

 

«Η καινούργια πραγματικότητα της διασποράς του covid-19 απαιτεί εξειδικευμένες παρεμβάσεις», συμπλήρωσε η Περιφερειάρχης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *