Παρ’ ολίγον θύμα απατεώνων ηλικιωμένη στη Λευκάδα

Παρ’ ολίγον θύμα απατεώνων ηλικιωμένη στη Λευκάδα

Ήταν έτοιμη να τους πληρώσει το ελικόπτερο που (υποτίθεται) πως θα μετέφερε τον βαριά τραυματισμένο γιό της!

Μια απίστευτη όσο και θρασύτατη “μηχανή” έστησαν κάποιοι αετονύχηδες σε βάρος μιας ηλικιωμένης συμπολίτισσάς μας πριν από λίγο σήμερα (Κυριακή 23-8-20):

Χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι της, στην πόλη της Λευκάδας, και μια άγνωστη αντρική φωνή με ξενική προφορά την πληροφόρησε πως ο γιος της τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο δυστύχημα και να μην απομακρυνθεί από το τηλέφωνο γιατί θα την ξαναπάρει μόλις υπάρξει νεότερη εξέλιξη.

Η ηλικιωμένη κόντεψε να τρελαθεί από την αγωνία της και περίμενε. Λίγο αργότερα το τηλέφωνο ξαναχτύπησε και ο ίδιος άγνωστος την πληροφόρησε πως δυστυχώς η κατάσταση του γιού της είναι πάρα πολύ σοβαρή και χρειάζεται να μεταφερθεί άμεσα με ελικόπτερο στην Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε κρεβάτι σε εντατική, όμως για να γίνει αυτό, η ίδια θα πρέπει να πληρώσει το κόστος της αερομεταφοράς, στον άνθρωπο που θα περνούσε γι αυτό τον σκοπό απ΄ το σπίτι της!

Μέσα στην ταραχή της η ηλικιωμένη συμφώνησε, αλλά ενόσω περίμενε τον “…εισπράκτορα”, θυμήθηκε πως μια γνωστή της εργάζεται στο Νοσοκομείο και την πήρε στο τηλέφωνο μήπως και μάθει κάτι περισσότερο για την κατάσταση του τραυματία γιου της.

Μετά απ΄αυτό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης. Η εργαζόμενη επικοινώνησε με τα επείγοντα απ΄ όπου την πληροφόρησαν πως κανένα θύμα τροχαίου δεν είχε διακομιστεί εκεί. Τότε υποπτευόμενη απάτη, τηλεφώνησε στον σύζυγό της λέγοντάς του τι συμβαίνει και συμφώνησαν να περάσει αυτός απ΄ το σπίτι της ηλικιωμένης, ενώ αμέσως μετά τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη λέγοντάς της να μην δώσει σε κανέναν τίποτε μέχρι να πάει ο σύζυγός της εκεί, ο οποίος εν τω μεταξύ πηγαίνοντας, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον γιό της τον …”τραυματία”.

Όταν αυτός βρέθηκε και ενημερώθηκε για τα καθέκαστα, έτρεξε πάραυτα στο σπίτι της μητέρας του και μαζί με τον φίλο που είχε ήδη πάει εκεί ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ ο “…εισπράκτορας” που προφανώς παρακολουθούσε το σπίτι και είδε την κινητικότητα, ούτε που φάνηκε!

Ευτυχώς, που έστω και την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε η απάτη που ήταν έτοιμη να ολοκληρωθεί με επιτυχία και μοναδική ζημιά έμεινε η ταραχή της ηλικιωμένης απ΄ την οποία και προσπαθεί να συνέλθει…

Γι αυτό προσοχή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *