Βουλευτής: Το Μεγανήσι μπορεί να γίνει δήμος-πρότυπο!

Βουλευτής: Το Μεγανήσι μπορεί να γίνει δήμος πρότυπο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 13 Αυγούστου 2020

 

Θανάσης Καββαδάς: «Το Μεγανήσι έχει όλες τις προοπτικές να γίνει ένας δήμος πρότυπο σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, ενεργειακής απόδοσης και παροχής υπηρεσιών»

 

Το Δήμο Μεγανησίου επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Παύλο Δάγλα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Κατωπόδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Μάντζαρη, ξεναγήθηκε στη νέα, σύγχρονη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους υπαλλήλους του Δήμου, με τους οποίους συζήτησε τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τόσο τις υπηρεσίες τους, όσο και γενικά το Μεγανήσι.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, ένα έργο αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έγινε διαγωνισμός και έχει αναδειχθεί ανάδοχος, καθώς και για την πρόοδο δράσεων όπως η δημοπράτηση κατασκευής δύο μουσείων σε παλιά ελαιοτριβεία του νησιού, η προμήθεια του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) με δύο πεντάτονα απορριμματοφόρα και ένα κοντέινερ αξίας 440.000 ευρώ, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, η ένταξη στο ΠΕΠ 2014-2020 δράσης αξίας 1.930.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης, καθώς και το άνοιγμα της πρόσκλησης για την κατασκευή Μαρίνας στο Αθερινό, για την οποία υπάρχουν ήδη μελέτες και αδειοδοτήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου για τις ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει το Μεγανήσι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τόσο αναφορικά με έργα κατασκευής και βελτίωσης υποδομών, όσο και αναφορικά με την εκπόνηση μελετών, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεχωριστό κονδύλι ύψους 100 εκ. ευρώ για αυτό το σκοπό.

Επιπλέον, πρότεινε την υποβολή προτάσεων για αναβάθμιση λιμένων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, δεσμευόμενος ότι ο ίδιος θα υποστηρίξει αιτήματα του Δήμου προς οποιαδήποτε αρχή και υπηρεσία για αξιοποίηση προγραμμάτων και προσκλήσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης και την ποιότητα ζωής του Μεγανησίου.

Τόνισε ότι το Μεγανήσι, λόγω του μικρού του μεγέθους, είναι ιδανικός δήμος για να πάρει μέρος σε πιλοτικά προγράμματα και δράσεις, όπως προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, οικιακής κομποστοποίησης, τηλεϊατρικής, και άλλα, και να γίνει ένας δήμος πρότυπο σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, ενεργειακής απόδοσης και παροχής υπηρεσιών.

Κλείνοντας, σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου που προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με φήμες περί πιθανής συγχώνευσης του Δήμου Μεγανησίου με την Λευκάδα, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, αφού επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τέτοια θέματα, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση, αποκλείοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *