Τα ακούμε κι από πάνω (για τα ανεπιτήρητα)

Τα ακούμε κι από πάνω (για τα ανεπιτήρητα)

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη

Το 1/6 του προϋπολογισμού του Δήμου πάει για την Καρυά, για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων και επομένως μη σας ξανακούσω να μου ζητάτε να γίνουν και έργα στην ορεινή Λευκάδα.”  Δηλώσεις του  δημάρχου κ. Καλού στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη.

Όταν αποτολμήσαμε (παραβιάζοντας είναι η αλήθεια τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.) να πούμε στον κ. δήμαρχο ότι το πρόβλημα αφορά το σύνολο του νησιού και δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι η απάντησή του ήταν : “E, δύο – τρία μοσχαράκια  που υπάρχουν στον Επίσκοπο θα τα συλλάβω εγώ μιας και είναι κοντά στο σπίτι μου”.

Αυτή είναι η εικόνα που έχει  ο κ. δήμαρχος για το πρόβλημα(:) ή η άλλη που παρουσίασε εν απουσία μας και όταν ο κ. Στ. Ρόκκος, πρόεδρος του Δ.Σ. μας έκλεισε τη σύνδεση (internet) αποβάλλοντάς μας από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι “Σε πέντε μήνες πιάσαμε 40 έναντι κανενός. Είμαστε εκεί για να κοιτάμε  τους κατοίκους στα μάτια,  ότι ματώνουμε για όλη τη διαδικασία.  Την  προηγούμενη Κυριακή πρωί δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Καρυάς,  να ειδοποιήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας  να στείλει περιπολικό  να παρέμβει γιατί κάποιος πολίτης της Λευκάδας παρενέβαινε στο συνεργείο  που επιχειρούσε να τα πιάσει και τα τρόμαζε.  Τέτοια προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε καθημερινή βάση  τα οποία ούτε έχετε διανοηθεί και ακούμε και κουβέντες από πάνω”

Ε λοιπόν τις παραπανίσιες κουβέντες άλλοι τις ακούμε και μάλιστα και από τον κ. δήμαρχο. Όσον αφορά το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αντί άλλου επισυνάπτω το έγγραφο που απέστειλα στον κ. Ζουριδάκη με κοινοποίηση στους κ.κ. δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. με ημερομηνία 27/07/2020 που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου στο Δήμο Λευκάδας 12496/27.7.2020 και το οποίο το απέκρυψαν από το Δ.Σ. χθες και εν τούτοις επέλεξα να μην αναφερθώ σχετικά γιατί θεώρησα πως ίσως και να εκτίμησαν ότι η δημοσιοποίησή του δεν θα βοηθούσε την όλη προσπάθεια.

Ακολουθεί το έγγραφο.

……………………………………………………………………………………………………………………

 

Κύριο Ευτύχιο Ζουριδάκη

αρμόδιο αντιδήμαρχο Λευκάδας

 

Κοινοποίηση:  α)  κ. Χαράλαμπο Καλό

Δήμαρχο Λευκάδας

β) κ. Στέλιο Ρόκκο Πρόεδρο Δ.Σ.

με την παράκληση να ενημερώσει το Δ.Σ.

 

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι προσπάθειες που γίνονται από μέρους του, συμβεβλημένου με το Δήμο της Λευκάδας, συνεργείου περισυλλογής ανεπιτήρητων βοοειδών το τελευταίο διάστημα στον κάμπο της Καρυάς, παρεμποδίζονται, ματαιώνονται ή δεν φέρουν αποτέλεσμα καθώς υπάρχουν παρεμβάσεις (καταστροφή παγίδων κ.α.) από τρίτα πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με το Δήμο ή τα μέλη του συνεργείου περισυλλογής.

Προκειμένου να διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη συνέχιση του έργου της περισυλλογής, έχουμε την άποψη ότι, ο Δήμος της Λευκάδας πρέπει να ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελικής και Αστυνομικής αρχής της Λευκάδας. Αυτό άλλωστε υποδεικνύουν οι διάφορες εγκύκλιοι προς εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και επίλυση του  προβλήματος.

Ως εκ τούτου σας καλούμε όπως άμεσα ενημερώσετε τους κ.κ. Εισαγγελέα Λευκάδας και τον Αστυνομικό Δ/ντή της Λευκάδας αιτούμενοι συγχρόνως και κυρίως την, κατά την κρίση τους, παροχή συνδρομής προς διαφύλαξη της ανεμπόδιστης συνέχισης του έργου της περισυλλογής από μέρους των μελών του συμβαλλομένου συνεργείου.

Συνδρομή απαραίτητη, κατά την άποψή μας, ώστε στο εξής να μην ακυρώνονται ούτε να αποβαίνουν άγονες οι προσπάθειες περισυλλογής αλλά να αποδίδουν τα αποτελέσματα που αντιστοιχούν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια των μελών του συμβαλλόμενου συνεργείου περισυλλογής και την ποικιλοτρόπως παρεχόμενη βοήθεια από μέρους των προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων της περιοχής και των εθελοντών – μελών της συντονιστικής επιτροπής.

Επιπροσθέτως, εκτίμησή μας είναι και ότι, η συνδρομή της εισαγγελικής και αστυνομικής αρχής είναι οι μόνες που μπορούν να αποτρέψουν τη συνέχιση της προπεριγραφόμενης κατάστασης και κυρίως να απομακρύνουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για πρόκληση λογομαχιών, διαμαχών ή άλλων έκρυθμων καταστάσεων εάν και εφόσον διατηρηθεί αυτή.

 

Λευκάδα 27/07/2020

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.