Λευκάδα: Άγνωστη λέξη η απόσταση ανάμεσα σε ομπρέλες

Λευκάδα: Άγνωστη λέξη η απόσταση ανάμεσα σε ομπρέλες

Λευκάδα: Άγνωστη λέξη η απόσταση ανάμεσα σε ομπρέλες σε οργανωμένη παραλία – Τι λένε επιχειρηματίες του νησιού

Ανησυχία προκαλούν εικόνες από οργανωμένη παραλία της Λευκάδας που φαίνονται πολυάριθμες ξαπλώστρες χωρίς να τηρείται η ελάχιστη απόσταση των ομπρελών – «Τα μέτρα τηρούνται» υποστηρίζουν επιχειρηματίες του νησιού, που επικοινώνησαν με το protothema.gr και έστειλαν φωτογραφίες.

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα, κάποιοι ιδιοκτήτες beach bar και επιχειρήσεων εστίασης, φαίνεται να μη συμμορφώνονται στα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν για τις οργανωμένες παραλίες.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr, από γνωστή οργανωμένη παραλία της Λευκάδας.

paralia-kosmos__2_
paralia-kosmos__3_

Στις εικόνες φαίνεται ότι οι ξαπλώστρες είναι πολυάριθμες και, φυσικά, η ελάχιστη απόσταση των ομπρελών που ορίζεται στα τέσσερα μέτρα δεν φαίνεται να τηρείται.

Και μπορεί τη χρονική στιγμή (Παρασκευή μεσημέρι) που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες να μην υπάρχουν πολλοί λουόμενοι στην παραλία, όμως έρχεται Σαββαττοκύρικο, έρχεται 15Αύγουστος και οι συγκεκριμένες συνθήκες συνηγορούν στη δημιουργία συνωστισμού.

Τα υπόλοιπα θα είναι απλά… θέμα τύχης.

paralia-kosmos__5_

[Δυο σημειώσεις σύνταξης

1. Ακόμα μια φορά η Λευκάδα δέχτηκε αρνητικές κριτικές και σχόλια για τα κακώς κείμενά της, από πανελλαδικής εμβέλειας μέσο. Ανεξάρτητα απ΄ το πόσο δίκιο ή άδικο έχουν  οι επικριτές της, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν πως με την υπάρχουσα τεχνολογία, όλοι διαθέτουν από ένα κινητό,  με το οποίο σε χρόνο μηδέν μπορούν να τραβήξουν και να στείλουν οπουδήποτε βίντεο και φωτογραφίες από κάθε ασχήμια ή πρόβλημα που θα τύχει να παρακολουθήσουν. Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων μας και προπαντός των προαναφερομένων, να αποφεύγουμε τις κακές ενέργειες και συμπεριφορές που εκθέτουν και ζημιώνουν τον τόπο και να περιφρουρήσουμε το καλό του όνομα.

2. Για τις αποστάσεις κ.λ.π. που αναφέρει το ρεπορτάζ και απαντούν οι επιχειρηματίες, με βάση την πάνω φωτογραφία, δεν μπορώ να εκφέρω ασφαλή γνώμη. Μπορώ όμως να καταθέσω την απορία μου για το που είναι οι ελεύθεροι χώροι της παραλίας που με σαφήνεια προβλέπει η νομοθεσία, για  όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν ξαπλώστρα…]

***

«Τα μέτρα τηρούνται» αναφέρουν οι επιχειρηματίες 

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί της Λευκάδας επικοινώνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με το protothema.gr και σημείωσαν ότι τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό τηρούνται σχολαστικά.

Απέστειλαν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες από την πασίγνωστη παραλία «Κάθισμα». Δείτε τις φωτογραφίες:

IMG_5161
IMG_5162
IMG_5163
IMG_5164
IMG_5165
IMG_5166

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *