Εκκίνηση για την μεγάλη ανάπλαση της Γύρας

Εκκίνηση για την μεγάλη ανάπλαση της Γύρας

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Δελτίο Τύπου

«Εκκίνηση» για τη μεγάλη ανάπλαση της Γύρας της Λευκάδας & την προστασία της παραλίας του Αϊ-Γιάννη – 580.000 ευρώ για τις μελέτες

 

Μια μεγάλη παρέμβαση για την ανάπλαση, διαμόρφωση και προστασία της Γύρας και του Αϊ-Γιάννη, εγκρίθηκε κατά τη σημερινή (1/8/2020) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Εκκίνηση για την μεγάλη ανάπλαση της Γύρας
2020.08.01 @ “Εκκίνηση” για τη μεγάλη ανάπλαση της Γύρας της Λευκάδας & την προστασία της παραλίας του Αϊ-Γιάννη από το Περιφερειακό Συμβούλιο – 580.000 ευρώ για τις μελέτες. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Ανάπλαση #Γύρα #ΑϊΓιάννης #ΠεριφερειακόΣυμβούλιο #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

 

Με τη σημερινή του απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή τη χρηματοδότηση 580.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και ενέταξε το έργο στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της ΠΙΝ.

 

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο που αποτελεί τον διακαή πόθο των Λευκαδίων. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή, έθεσα ως προτεραιότητα το εν λόγω έργο και σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη, κα. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μανώλη Ορφανουδάκη, επιτύχαμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση των μελετών. Στόχος και όραμά μας είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλους της ευρύτερης περιοχής της Γύρας, η προστασία του Αϊ-Γιάννη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Λευκαδιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα και τη λειτουργικότητα της εισόδου του νησιού, δίνοντάς της πνοή και προοπτική» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Τα 580.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσουν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (γεωτεχνικών, περιβαλλοντικών, αρχιτεκτονικών, ηλεκτρομηχανολογικών, κλπ.) και τη σύνταξη των σχετικών τευχών δημοπράτησης για:

  • την προστασία των πρανών του παραλιακού δρόμου του Αϊ-Γιάννη που διαβρώνονται, και
  • την αστική ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής Γύρας και Αϊ-Γιάννη, με τη διαμόρφωση πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου, σύγχρονων δικτύων ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικά σώματα, αστικού εξοπλισμού, χώρων αναψυχής, κλπ.

 

«Αξιοποιήσαμε μια ευκαιρία που έμοιαζε ‘χαμένη’ για να ωριμάσουμε σημαντικά έργα που θα υλοποιηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Παρότι η πρόσκληση του Υπουργείο Ανάπτυξης για χρηματοδότηση της ωρίμανσης έργων για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, υπήρχε από τον Οκτώβριο του 2018 η προηγούμενη περιφερειακή αρχή ουδέποτε ανταποκρίθηκε. Όταν αναλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2019 δεχθήκαμε αυστηρή επιστολή από το ΥΠΑΝ ότι η πρόσκληση έκλεινε τον Οκτώβριο 2019. Για να έχουμε σήμερα σε αυτό το επιτυχές αποτέλεσμα και να έχουμε χρηματοδότηση πάνω από 5 εκατ. ευρώ για μελέτες, εργάστηκαν εντατικά και συνεισέφεραν πολλοί, συχνά πέραν του τυπικού υπηρεσιακού καθήκοντος, τόσο στην Έδρα όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες» ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Μανώλης Ορφανουδάκης.

 

Σχολιάστε

  1. μακης μελας

    Φορτσα , η ΠΙΝ εχει περιπου 100 εκατ ευρω στα αζητητα….Αντι για εκκινησεις και αλλα μπουρδολογηματα καλο θα ηταν τωρα πλεον στο παρα πεντε….να παρουν απο τα συρταρια τις μελετες που ειχε ξεκινησει ο κ. Μαργελης ως Νομαρχης και αρκετες τις ολοκληρωσε ο κ. Λαζαρης , να επικαιροποιησουν τα τιμολογια και τις αδειοδοτησεις και να ενταξουν εργα…Απο μελετες και αμελετητα και ξερεις ποια λενε οι Λευκαδιτες ..αμελετητα , χορτασαμε…Θα μελετησουν και εργα σε περιοχη που δεν εχουν αρμοδιοτητα καθως ανηκει στο Δημο Λευκαδας κλπ διχως προγραμματικες συμβασεις κλπ….. για εργα που θα ενταχθουν στη νεα προγραμματικη περιοδο 2021 και μετα…. Ζησε Μαη ….
    Ωραια πολιτικη της μαφιας της Τεχνικης Υπηρεσιας . Αντι να δουλεψουν σημερα στα εργα …….ψαχνουν για …μελετητες!!!! Μπλεξαμε με τους κυριους ΤΙΠΟΤΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *