Κορωνοϊός: 21 άτομα θετικά από γάμο στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 21 άτομα θετικά από γάμο στην Θεσσαλονίκη

Ανάμεσά τους ο γαμπρός και η νύφη

Έντονη ανησυχία για την διασπορά κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού από τον γάμο και το γλέντι που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν, ότι 21 άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό, ανάμεσά τους είναι τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Τα 12 θετικά δείγματα βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δύο θετικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και πέντε θετικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο οποίο προσήλθαν την Παρασκευή πάνω από 50 άτομα για τεστ δημιουργώντας ασφυξία στην εφημερία του νοσοκομείου όπως ανέφερε η ΠΟΕΔΗΝ.

Πάντως πολλοί είναι και εκείνοι που βρέθηκαν στο μυστήριο και επέλεξαν να κάνουν το τεστ σε ιδιωτικά κέντρα. Στο γάμο ήταν 150 καλεσμένοι και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον υπήρχε μόνο ένα άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό πριν από ενάμισι περίπου μήνα. Ο γαμπρός μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τι συνέβη. Όπως είπε, την Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. Πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα», είπε.

Για το γάμο σχολίασε: «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;» Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος».

Τι είπε ο DJ που βγήκε θετικός

Ένας από τους καλεσμένους που βρέθηκαν θετικοί ήταν και ο DJ στο γλέντι που ακολούθησε τον γάμο Ο ίδιος μίλησε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του από τον ΕΟΔΥ για να του δώσουν οδηγίες. O DJ μπήκε μόνος του σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο DJ, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο γλέντι. «Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», σημείωσε. «Επειδή είχα άλλες δουλειές, δεν πρόλαβα να παίξω σε άλλα μαγαζιά, οπότε πιστεύω ότι δεν το μετέδωσα τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος», είπε.

Πηγή:ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *