Επίσκεψη Αντιπ/ρχη Αγροτικής Οικονομίας στη Λευκάδα

Επίσκεψη Αντιπ/ρχη Αγροτικής Οικονομίας στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ,

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

28-07-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον πρωτογενή τομέα στηρίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου στη Λευκάδα

Τα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα μετέφερε στους παραγωγούς της Λευκάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί, στις 23 και 24 Ιουλίου 2020.

Επίσκεψη Αντιπ/ρχη Αγροτικής Οικονομίας στη Λευκάδα

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στην Εγκλουβή, συνοδευόμενος από τους πρόεδρους της Εγκλουβής Ηλία Κούρτη και Καρυάς Σπύρο Κατωπόδη, επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή δρομολογεί τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής και αρδευτικού δικτύου στην περιοχή που θα λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας που παρατηρείται λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερκατανάλωσης.

Επίσκεψη Αντιπ/ρχη Αγροτικής Οικονομίας στη Λευκάδα

Ο κ.Κουρής  ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες ανάδειξης των Τοπικών παραδοσιακών Επτανησιακών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ειδικές πρωτοβουλίες μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

«Βρισκόμαστε συνεχώς κοντά στους παραγωγούς, με τους οποίους συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τίς δράσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο σχεδιασμός εμπεριέχει ενέργειες που θα υλοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα, με έργα υποδομής, έρευνα και εκπαίδευση, αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα εγκεκριμένα προγράμματα Interreg και Leader, τις ΚΑΠ για δημόσιες επενδύσεις και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ.Κουρής.

 

Στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά, με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων , και με στελέχη της διοίκησης της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λευκάδας, (τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Αργυρό, τη Διευθύντρια Κωνσταντίνα Καρύδη, και τα στελέχη Ευγενία Κολυβά, Ιωάννη Ροντογιάννη)  υπήρξε ενημέρωση για όλα τα παραπάνω θέματα και τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας και σύμπλευσης για την οριστική επίλυσή τους.

Τέλος, στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, συζητήθηκαν τα εκτεταμένα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας. Τονίστηκε η αναγκαιότητα καταγραφής όλου του αγροτικού δικτύου από πλευράς δήμου, ώστε να προκύψουν οι προτεραιότητες, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η σύνδεση των επαρχιακών δρόμων με την αγροτική οδοποιία.

«Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συγκροτεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και των δυνατοτήτων γεωργών και παραγωγών. Θα διεκδικήσουμε τους απαραίτητους πόρους από το σημερινό ΕΣΠΑ αλλά και το πακέτο στήριξης της χώρας μας στην ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού»,  επισήμανε ο κ.Κουρής.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *