Προληπτικοί έλεγχοι και συλλήψεις στα Ιόνια Νησιά

Προληπτικοί έλεγχοι και συλλήψεις στα Ιόνια Νησιά

Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις, (οι δυο στην Λευκάδα), στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων

Πραγματοποιήθηκαν (34) συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν τη διάθεση ειδών παραεμπορίου, κλοπές, την κατοχή ναρκωτικών την ηχορύπανση και άλλα αδικήματα

Βεβαιώθηκαν (204) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (23) υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και (13) παραβάσεις αναφορικά με μέτρα/απαγορεύσεις για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλονιάς πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα 25 έως και 26 Ιουλίου 2020.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

  • Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν (19) άτομα, από τα οποία (1) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, (1) για κλοπή, (6) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, (6) για στέρηση άδειας οδηγήσεως, (1) για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς, (1) για μέθη και (3) για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν (131) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (10) υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τρείς (3) σχετικά με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού.

  • Στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν (2) άτομα για αδικήματα που ενδεικτικά αφορούσαν (1) για ηχορύπανση και μία (1) για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς.

Βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (1) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  • Στην Λευκάδα αντίστοιχα κατά του ελέγχους συνελήφθησαν (2) άτομα, από τα οποία (1) για παρεμπόριο και ένας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Βεβαιώθηκαν (40) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (2) για μη χρήση μάσκας αναφορικά με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού.

 

  • Στην Κεφαλονιά τέλος συνελήφθησαν (11) άτομα από οποία (2) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, (2) για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως και (7) για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς.

Βεβαιώθηκαν (21) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και (10) υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ από τους ελέγχους που αφορά τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού, διαπιστώθηκαν (8) παραβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *