Συνάντηση Π.Ε. & Παν. Πατρών για το καταφύγιο στο Νυδρί

Συνάντηση Π.Ε. & Παν. Πατρών για το καταφύγιο στο Νυδρί

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Τεχνική συνάντηση Π.Ε. Λευκάδας με Πανεπιστήμιο Πατρών για το καταφύγιο σκαφών αναψυχής στο Νυδρί

 

Κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Γεώργιο Στεφανίδη, ειδικό στις Τεχνολογίες Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών και Πράσινων Ενεργειακών Συστημάτων, και τις Περιβαλλοντικές και Αναπτυξιακές Επιπτώσεις Ψηφιακών Μεταφορών και Υποδομών, υποδέχθηκε σήμερα (23/7/2020) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, για συνεργασία στην υλοποίηση του έργου AI SMART – Adriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Αδριατικής-Ιονίου), ενός από τα στρατηγικά έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα INTERREG Eλλάδα – Ιταλία 2014-2020.

 

«Πρόκειται για σημαντικό στρατηγικό έργο Interreg, μέσα από το οποίο το Νυδρί θα αποκτήσει ένα σύγχρονο καταφύγιο τουριστικών σκαφών. Το έργο δεν είναι μόνο το καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι της λιμενικής υποδομής, αλλά περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ‘έξυπνων’ εργαλείων διαχείρισης της μαρίνας και πληροφόρησης των επισκεπτών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Συνάντηση Π.Ε. & Παν. Πατρών για το καταφύγιο στο Νυδρί

Αρχικά πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στο Διοικητήριο, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο λιμάνι του Νυδρίου.

Συνάντηση Π.Ε. & Παν. Πατρών για το καταφύγιο στο Νυδρί

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για την υλοποίηση του AI SMART, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *