Η Ένωση Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών ενημερώνει

Η Ένωση ενημερώνει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  101

 

Στις  3 Ιουλίου 2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας  με μοναδικό θέμα:  «Γνωμοδότηση Δ.Σ. περί τρόπου υπολογισμού εισφοράς σε γη και χρήμα στην περιοχή εντός των ορίων οικισμών του σχεδίου πόλεως Νυδριού-Μ.Αυλακιού» .

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ δια των εκπροσώπων της ΘΕΡΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  και ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΓΙΑΝΝΗ παραβρέθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. Λευκάδας,  στη συνεδρίαση  και ενημέρωσε διεξοδικά το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της κύρωσης της πράξης εφαρμογής του σχεδίου Νυδριού-Μ.Αυλακίου.

Μέσα σε ένα γόνιμο διάλογο όλες οι πλευρές απέδειξαν ότι κύριο μέλημα τόσο του δημάρχου όσο και όλων των δημοτικών παρατάξεων ήταν η ανεύρεση μιας  λύσης, για ένα σχέδιο σωστό και δίκαιο.

Η τελική απόφαση του Δ.Σ. δικαιώνει ως ένα  βαθμό την ΕΝΩΣΗ και μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε οτι ο ΔΗΜΟΣ  θα κάνει τις ενέργειες που πρέπει ώστε να αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν σε βάρος των ιδιοκτητών των δυο περιφερειών.

Ως εκ των παραπάνω η ένωση αισθάνεται την ανάγκη, να ευχαριστήσει τους κους Δήμαρχο, επικεφαλής των παρατάξεων και όλους ανεξαιρέτως τους Δημοτικούς Συμβούλους για την υπομονή και κυρίως για τη διάθεση που επέδειξαν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Είμαστε σίγουροι ότι, ανεξάρτητα από την τελική  απόφαση, όλοι συμφώνησαν μαζί μας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Κατανόησαν ότι, ως ΕΝΩΣΗ δεν καταφερόμαστε κατά του σχεδίου, αλλά προσπαθούμε να αρθούν οι αδικίες που έχουν προκύψει με την κύρωση της ΠΕ κατά των ιδιοκτητών και κατοίκων της περιοχής μας.

Η ΕΝΩΣΗ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της προς καθε κατεύθυνση μέχρι την επίτευξη του τελικού της στόχου,και καλεί τους συνδημότες να στάθουν στο πλάι της ώστε έγκαιρα να επισημαίνονται τα προβλήματα και να προωθούνται αρμοδίως για την ανεύρεση λύσεων για το καλό όλης της Λευκάδας.

                           Για το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ.

Ο προεδρος Κακονάς Βασίλειος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *