Ο Ι.Σ.Λ. ενημερώνει για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο Ι.Σ.Λ. ενημερώνει για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

LEFKAS MEDICAL ASSOCIATION

Ιωάννου Μελά 193 – Λευκάδα 311 00

ΤΗΛ. 26450-24507 e-mail: islefkadas@gmail.com

 

 

Λευκάδα: 09/07/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 02/07/2020 συγκλήθηκε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας για να συζητήσει τα θέματα που είχαν τεθεί . Ένα από αυτά ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα , η συνάντηση των μελών του ΙΣΛ και το δελτίο τύπου του επιμελητηρίου που και δεν αποδεχόμαστε .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας θέλει να ενημερώσει τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων γι αυτό και προβαίνει σε αυτή την ανακοίνωση:

Α) Για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων, βάσει της ΚΥΑ ΑΠ.1881/29-05-2020 είναι υποχρεωτική η σύναψη σύμβασης με τους Ιατρούς. Η ΣΥΜΒΑΣΗ αυτή θα πρέπει να είναι αποδεκτή και από τα δυο μέρη. Θα κατατίθεται στη Εφορία ,στον Ιατρικό Σύλλογο και στη Εκάστοτε ένωση. Θα πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο παραστατικό ,παρακράτηση φόρου και φυσικά δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ. Σε περίπτωση που έχουν δηλωθεί στοιχειά ιατρού χωρίς σύμβαση ,δεν θα  είναι υπεύθυνος ο σύλλογος  για οποιαδήποτε ποινικό παράπτωμα και φυσικά χρηματικού προστίμου( η οδηγία είναι για τους ιατρούς).

Η σύμβαση μπορεί να διαφέρει στους όρους από κατάλυμα σε κατάλυμα ( εξαρτάται και από άλλους παράγοντες πχ συγγένεια , παλαιά συνεργασία, φόρτο εργασίας ).

 

Β) Για τα καταλύματα κάτω των 50 δωματίων και με βάση την ίδια ΚΥΑ δεν είναι υποχρεωτική η σύναψη σύμβασης, όμως εάν ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ σε σύμβαση με Ιατρό μπορούν να την  πραγματοποιήσουν με τον ίδιο τρόπο όπως με τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε μια συνάντηση με τους φορείς και δόθηκε από εμάς πίνακας τιμών και σχετικές οδηγίες συνεργασίας, κατατέθηκαν δε και κάποιοι προβληματισμοί εκ μέρους μας που δεν τους είχαν υπ όψιν τους . Οι τιμές κρίθηκαν υψηλές κυρίως από τον πρόεδρο των ενοικιαζομένων δωματίων, παρ ότι είναι από τις χαμηλότερες πανελληνίως και ειδικά στο σκέλος της πάγιας αντιμισθίας για το χρονικό διάστημα συνεργασίας. Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων πρότεινε να επανεξεταστεί η προσφορά πράγμα που αποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Ι.Σ. Λευκάδας.

Δώσαμε μία λίστα με Ιατρούς που δυνητικά μπορούν να αναλάβουν να συνεργαστούν (εμπεριέχει όλες τις ειδικότητες με  τα μέλη του ΙΣΛ) που μπορούν να διαχειριστούν περιστατικά Covid. Με βάση αυτή μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να έρθει σε επαφή για να βρει συνεργαζόμενο Ιατρό (όσοι ιατροί επιθυμούν και μπορούν) προκειμένου να συνάψει σύμβαση.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ :

  1. Ζητήσαμε από το επιμελητήριο να αναλάβει να ετοιμάσει μια σύμβαση ώστε να εκκριθεί από τον ΙΣΛ.
  2. Συμμετοχή ιατρών χωρίς σύμβαση ΔΕΝ νοείται
  3. Δε δύναται Ιατρός να δώσει τα στοιχεία του για να πιστοποιηθεί το κατάλυμα, χωρίς να έχει υπογράψει σύμβαση
  4. Δεν υπάρχει στο εμπόριο kit δειγματοληψίας για εξέταση PCR
  5. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο ο οποίος θα έδινε λύση γρήγορα και θα γλυτώναμε αγωνιά, αβεβαιότητα και πιθανή διασπορά (ιχνηλάτηση). Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Λ. δήλωσε επ αυτού ότι στην περίπτωση  που το Νοσοκομείο αδυνατεί να προμηθευτεί τον αναλυτή ( κόστους περί τα 20.000€ μετά από έρευνα αγοράς εκ μέρους του Ι.Σ.Λ.),  θα τον προμηθευτεί το Ε.Ε.Λ. και θα τον διαθέσει στο Νοσοκομείο.
  6. Ιδιωτικό μέσο μεταφοράς (σε περίπτωση απασχόλησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ)
  7. Για το ξενοδοχείο αναφοράς  που ανακοινώθηκε αλλά  δε γνωρίζουμε ακόμη ποιο είναι, σε τι απόσταση είναι  από την πόλη και το νοσοκομείο .
  8. Η λίστα των Ιατρών εμπεριέχει όλες τις ειδικότητες που βάσει της ΚΥΑ του Υπουργείου αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξυπηρετούν COVID. Οι ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επαφή με τον Ιατρό και συμφωνούν με όποιον είναι διαθέσιμος, όχι όμως ‘’ανά πάσα ώρα και στιγμή’’ , όπως ατυχώς αναφέρεται σε Δ.Τ. του Ε.Ε.Λ. Συμφωνήσαμε στις τιμές που είναι οι ελάχιστες /ενδεικτικές για τον ιατρό, ως ένδειξη κατανόησης και αλληλεγγύης στον  πληττόμενο κλάδο του τουρισμού.
  9. Εταιρείες θα δραστηριοποιούνται μόνο όσες είναι εγγεγραμμένες στο Ειδικό Μητρώο του  ΙΣΛ. Εφιστούμε την προσοχή στους επαγγελματίες του τουρισμού εφόσον απευθύνονται σε εταιρίες, να ζητούν να τους προσκομίσουν βεβαίωση εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο του Ι.Σ.Λ. για αποφυγή νομικών περιπλοκών. Είναι υποχρεωμένες εφ όσον δώσουν τα στοιχεία και  κάνουν σύμβαση να εξυπηρετήσουν περιστατικό COVID-19.
  10. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Λ. κο Σκιαδαρέση για την διάθεση και την  προσπάθεια που κατέβαλε για  να λύσουμε τα προβλήματα που πρόεκυψαν από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτόκολλων, καθώς και την πρόθεση του σε περίπτωση αδυναμίας εκ μέρους του Νοσοκομείου της προμήθειας Μοριακού Αναλυτή να καλύψει το κόστος αγοράς το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *