Άνοιξαν τα αεροδρόμια: 49 πτήσεις στο Ε. Βενιζέλος

Άνοιξαν τα αεροδρόμια: 49 πτήσεις στο Ε. Βενιζέλος

35 πτήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Επιβάτες από την Μολδαβία έκαναν ποδαρικό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο συνολικά σήμερα αναμένονται 49 πτήσεις. Παράλληλα τίθεται σε ισχύ και το μέτρο των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων των ταξιδιωτών που εισέρχονται στη χώρα. Κόσμο υποδέχονται και τα ελληνικά νησιά. Στη Ρόδο ανοίγουν σήμερα Τετάρτη 1η Ιουλίου 40 από τα 200 μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, την ώρα που στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι σε ειδικό χώρο. Στο «σμαραγδένιο νησί» αναμένονται σήμερα 12 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Μεγάλο «φόρτο» θα έχει και η Κρήτη και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, αλλά και των Χανίων οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 35 πτήσεις δηλαδή για από 3.500 επιβάτες μέχρι και 5.500 αν τα αεροπλάνα έρχονται με πληρότητες 100%. «Ποδαρικό» κάνουν οι Γερμανοί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μιας και κατά την πρώτη μέρα από τις 42 πτήσεις οι 11 αφορούν γερμανικά αεροδρόμια, ενώ αρκετές είναι οι πτήσεις από την Ολλανδία, την Τσεχία, την Πολωνία.

Όπως είχε αναφέρει αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», «η πρώτη πτήση είναι από το Αμβούργο της Γερμανίας. Πρέπει να σας πω ότι η κίνηση αρχίζει και κλιμακώνεται μετά την πρώτη εβδομάδα, και αυτό είναι λογικό, καθώς η πρώτη εβδομάδα είναι και μια δοκιμαστική εβδομάδα και για τον κόσμο που θα ταξιδέψει, όπως έγινε και με τις πτήσεις του εσωτερικού όταν άνοιξαν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχει κίνηση το Ηράκλειο, ίσως όχι την ίδια με πέρυσι, αλλά θα πάει καλά. Μετά την πρώτη εβδομάδα μάλιστα, θα δούμε όλοι μαζί πώς πάει η κίνηση». Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου επικρατεί κινητοποίηση για τις πρώτες αφίξεις αλλά και τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι.

Πηγή:ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *