Αυτοψία στα αεροδρόμια Ι.Ν. από τον Υφ. Π. Προστασίας

Αυτοψία στα αεροδρόμια Ι.Ν. από τον Γ.Γ. Π. Προστασίας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                                                             26-06-2020

Τηλ.: 26613.61572

email: press2@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου : «Η επιτυχία του εγχειρήματος για την  προστασία της δημόσιας υγείας και την επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται  από την ενημέρωση και των πολιτών και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων».

Από τα Ιόνια Νησιά ξεκίνησε την αυτοψία στα αεροδρόμια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο «Ι.Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης  Κώστας Ζορμπάς , καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μήλιος.

Αυτοψία στα αεροδρόμια Ι.Ν. από τον Γ.Γ. Π. Προστασίας

Πάνω & κάτω: Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας  “Ιωάννης Καποδίστριας”

Αυτοψία στα αεροδρόμια Ι.Ν. από τον Γ.Γ. Π. Προστασίας

Η επίσκεψη του κ.Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί από σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες σε 18 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ανοίγουν στις πτήσεις εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να ενημερώσει και να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους με τους σχετικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

Κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Κέρκυρα, ο κ.Χαρδαλιάς παρουσίασε αναλυτικά στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο των εισερχομένων επισκεπτών στα αεροδρόμια με στόχο την αποφυγή διασποράς του Covid -19.

Η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε για την ετοιμότητα που υπάρχει σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την φιλοξενία των επισκεπτών αλλά και την  εφαρμογή των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι η επιτυχία του εγχειρήματος για την  προστασία της δημόσιας υγείας και την επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται  από την ενημέρωση και των πολιτών , των επαγγελματιών, των εργαζομένων και τον καλό συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό μάλιστα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποιεί κατά τόπους ενημερωτικές συγκεντρώσεις .

Ανέφερε ότι τα Ιόνια Νησιά, είναι έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τους τουρίστες, ενώ , όπως είπε, ξεκινάει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ένας ευρύς κύκλος σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα τουρισμού για 20.000 περίπου επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου με στόχο να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Η πολιτική και η στόχευση των μέτρων γίνονται πολύ πιο συγκεκριμένες ενόψει του ανοίγματος τις επόμενες ημέρες των αεροδρομίων στις ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε να ανταποκριθούμε με επάρκεια και επιτυχία στα νέα δεδομένα», δήλωσε  η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης.

Ο κ.Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι  θα πραγματοποιούνται ημερησίως 250 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ζακύνθου σε τουρίστες που θα φθάνουν στο νησί, 100 στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και 400 στο αεροδρόμιο της  Κέρκυρα. Ειδικότερα διευκρίνισε ότι από την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 θα εγκατασταθεί ειδικό κλιμάκιο υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την πραγματοποίηση των δειγματοληπτικών ελέγχων.

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδαλιάς.

Αυτοψία στα αεροδρόμια Ι.Ν. από τον Γ.Γ. Π. Προστασίας

Από το αεροδρόμιο Ζακύνθου ξεκίνησε τις επισκέψεις και τις συσκέψεις ο Υφυπουργός…

Αυτοψία στα αεροδρόμια Ι.Ν. από τον Υφ. Π. Προστασίας

Δεύτερος κατά σειρά προορισμός το αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Χαρδαλιά ξεκίνησε από τα Ιόνια Νησιά με πρώτο σταθμό την Ζάκυνθο και έπειτα την Κεφαλονιά όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συσκέψεις με τη συμμετοχή των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών Γιώργο Στασινόπουλο και Σταύρο Τραυλό  και των αρμόδιων φορέων.

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ:

Φ1. Φ2,Φ4: Στη σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο Ι.Καποδίστριας στην Κέρκυρα,  συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ο Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης  Κώστας Ζορμπάς , καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μήλιος.

Φ3. Στιγμιότυπο από την σύσκεψη στην Ζάκυνθο, όπου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος

Φ5. Στιγμιότυπο από την σύσκεψη στην Κεφαλονιά, όπου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *